Jupân de Salon

Consiliul Local Suceava a prelungit contractul de asociere cu Asociația ”Lumină lină”, care administrează Centrul Social de noapte și reinserție socială a persoanelor fără adăpost din incinta Parohiei ”Sfînta Vineri”, alocînd o finanțare de 230.000 de lei pentru întreg anul 2023.

Acesta este singurul adăpost de noapte din ditamai municipiul Suceava, în care și-au găsit găzduire tot felul de oameni necăjiți din județul nostru, dar și de prin alte părți. O masă caldă, un duș, un așternut curat și o vorbă bună la Centrul Social ”Sfînta Vineri” găsești, cu condiția să nu fii băut, să nu faci scandal și să respecți regulile impuse de administratorii acestuia. În 2022, centrul social a fost casă și masă pentru 131 de persoane.

Municipalitatea suceveană primește deseori critici pentru că alocă fonduri mult prea generoase lăcașurilor de cult, uneori acestea fiind justificate. Însă, în cazul centrului social din curtea Bisericii ”Sfînta Vineri” alocarea bugetară este pe deplin meritată și necesară.