N-a mai fost să fie

Era 5 iunie 2024, pe șantierul sălii polivalente cu 5.000 de locuri care se construiește la ieșirea din Suceava spre Fălticeni. Un alai liberal – din care au făcut partea președintele Organizației Județene a partidului, președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur, primarul Ion Lungu, viceprimarul Lucian Harșovschi și deputatul Ioan Balan – a invadat șantierul însoțit de jurnaliști pentru a transmite poporului alegător că liberalii sînt iubitori de sport, dar și de cultură. Mai erau doar cîteva zile pînă la alegerile la care Gheorghe Flutur urma să candideze pentru un nou mandat de președinte al administrației județene și la care Lucian Harșovschi era candidatul partidului pentru Primăria Sucevei, după ce Ion Lungu fusese ”împins pe scări”. Cu toții mimau buna înțelegere între ei, așa cum în mod fals au făcut-o ani de zile. Fără voia lor, pe șantier au fost ”tîrîți” și componenții echipei de handbal masculin de primă ligă CSU Suceava, pentru a aduce un plus de imagine alaiului liberal.

Domnul Flutur, care se și vedea cu un nou mandat de președinte al Consiliului Județean în buzunar și care îl vedea pe domnul Harșovschi primar al Sucevei, a declarat cu relaxarea deja cîștigătorului: ”Fondul ăsta al zgomotelor de ciocane și de flexuri arată starea de spirit din județul Suceava. Aveam nevoie de o astfel de sală ca să putem ține evenimente, pentru că de foarte multe ori nu avem unde să le facem. Ceea ce cred eu și sugerez tînărului Harșovschi este să gîndim complexul ăsta integrat împreună cu campusul universitar. Aș vrea să spun că dacă veți merge în județul Suceava o să găsiți obiective sportive foarte multe, nu de dimensiunea asta, dar sînt multe. La Putna veți vedea un stadion de fotbal european care va fi gata în curînd, la Cîmpulung Moldovenesc se investește la stadion. Am făcut un calcul și numai în zona căminelor culturale și a caselor de cultură în ultimii 10 ani, în Suceava, 98 de primării au investit în 130 de clădiri. Ultima la Frasin. Felicit echipa de la Primărie, pe primarul Lungu, pe viceprimar. Nu a fost simplu. Ce le cer eu în continuare primarilor este să facă utile sălile de sport. Avem foarte multe spații de sport, unele dintre ele nefolosite la capacitate, și să mergem spre sportul de performanță, pentru că va veni ziua cînd fiecare localitate trebuie să justifice că are o sală de sport. Ce echipă, ce sportivi au plecat de-acolo. Norocul mare al nostru e că avem universitarii aici, care știu să adune performanțele. Avem nevoie ca și Suceava să intre în zodia asta a sportului. Am dat și noi bani de la CJ, peste 600.000 de lei pe sport, însă trebuie mult mai mult. Felicit municipiul pentru această infrastructură sportivă”.

Gheorghe Flutur și Lucian Harșovschi au pierdut alegerile, iar pentru asta principalul vinovat a fost considerat Ion Lungu, care a fost înfierat cu mînie liberală și fugărit din partid.

Pe 27 septembrie 2024, în curtea Spitalului Vechi a fost inaugurată noua secție de Oncologie a Spitalului Clinic Județean, un proiect în valoare de 10 milioane de euro al Consiliului Județean. La eveniment a fost prezent și Vasile Rîmbu, social-democratul care l-a învins pe Lucian Harșovschi la alegerile locale, însă acesta a fost acolo în calitatea sa de fost manager al Spitalului Județean Suceava. Aproape de Gheorghe Flutur a stat un alt candidat la funcția de primar, Marian Andronache, care a concurat din partea PMP. Domnul Andronache nu avea ce căuta acolo, însă cu o zi înainte, în calitatea sa de președinte al Organizației Județene Suceava a PMP, îi predase partidul lui Gheorghe Flutur, adică la Suceava PMP-ul a trecut cu arme și bagaje în tabăra liberalilor. Domnul Flutur a simțit nevoia să arate publicului noul să ”trofeu” și să transmită semnalul că este gata de noile lupte electorale.

Dacă Gheorghe Flutur și Lucian Harșovschi ar fi cîștigat alegerile, atunci nu i-am mai fi văzut la eveniment nici pe Vasile Rîmbu, cît a fost dumnealui de manager al spitalului, și nici pe Marian Andronache. În schimb ar fi fost prezenți Ion Lungu și Lucian Harșovschi, iar Gheorghe Flutur ar fi vorbit cu relaxarea învingătorului despre marile realizări ale echipei liberale și despre interesul acesteia pentru sănătatea populației. Totodată, ar fi mulțumit conducerii Primăriei Suceava pentru sprijinul acordat în realizarea noului proiect.

Numai că n-a mai fost să fie, pentru că odată și odată trebuia să dispară imaginea de unitate și bună colaborare pe care liberalii au livrat-o în mod mincinos ani de zile populației.