Lenny Kravitz demonstrează că vîrsta e doar un număr

Seria ,,Discurilor de Top” continuă cu un album mult așteptat de public și lansat acum două săptămîni. Blue Electric Light semnat de Lenny Kravitz este Discul de Top al săptămînii.

Kravitz a ajuns la cel de-al doisprezecelea material discografic din cariera solo, lăsîndu-se așteptat aproape 6 ani, ultimul său disc fiind Raise Vibration, din 2018. Iniţial, Blue Electric Light trebuia să apară pe 15 martie 2024, dar rockerul a preferat să amîne lansarea, fiind implicat în proiecte de comemorare a activistului Bayard Rusin. Considerat unul dintre cei mai importanți artiști ai timpurilor noastre, Lenny Kravitz și-a arătat întotdeauna versatilitatea și abilitățile excepționale în zona muzicii rock, funk și soul. Un mix eclectic este și noua sa lansare, muzicianul reușind să redefinească peisajul muzical încă din anii ’90 și să devină o prezență iconică în industria muzicală.

Și de această dată, Kravitz a cîntat la majoritatea instrumentelor.

Doar bunul său camarad, chitaristul Craig Ross, și-a făcut simțită prezența pe album. Întregul LP a fost compus şi înregistrat în casa din Bahamas a lui Kravitz, care declara într-un interviu că ”discul este despre noi ca fiinţe spirituale. Este despre acel moment cînd te opreşti din a încerca să faci pe plac tuturor și te gîndești mai mult la tine. Cît de eliberator poate fi?!”.

Muzicianul pregăteşte şi un turneu de promovare a discului, care îl va aduce în toată Europa. ”Blue Electric Light Tour” începe pe 23 iunie, în Hamburg, și include opriri în Olanda, Belgia, Franţa, Italia, Elveţia, Cehia, Polonia, Croaţia și Ungaria. Surpriza lui Lenny Kravitz pentru fanii din țara noastră este revenirea acestuia la Cluj-Napoca, de data aceasta în cadrul festivalului UNTOLD. Probabil, singurul motiv pentru care aș alege acest festival.

Ascultăm integral noul album al lui Lenny Kravitz la Radio Top Suceava (pe 104.00FM sau radiotop.ro) sîmbătă, 15 iunie, de la ora 19.00, dar și duminică, 16 iunie, de la ora 18.00.

Alexandra Cuza