De ce i-ar mai prinde toamna!?

Scriu această rubrică la împlinirea a 48 de ore după cataclismul din ultimul meci al Naționalei de fotbal, precedat de altele două și de un accident, adică victoria contra Finlandei!… cînd în tîmpenia mea pur românească deja văzusem semnul unei redeșteptări. Aiurea! După meciul ăsta, împiedicații s-au culcat la loc și așa au rămas, adormiți. Și cred că nici acum nu s-au trezit… că de deșteptat, nici pomeneală!

Întrebările care se nasc firesc după asemenea dezastru rămîn retorice, mai ales fiindcă nici măcar unul din tupeiștii aflați la cîrma „fenomenului” nu se învrednicește nici măcar de dat ochii cu lumea, darămite cu foaia de hîrtie pe care să-și scrie demisia. În mod evident, lanțul de complicități despre care vorbeau comentatorii în  timpul partidei, dar și toți ceilalți jurnaliști cinstiți în cele două zile scurse, trebuie curmat cumva, și mă gîndesc că dacă neobrăzații rămîn tolăniți în continuare în fotoliile de șefi, atît la FRF cît și la LPF, este momentul unei intervenții în forță. Habar n-am ce soi de securist o fi Burleanu, nici cine și de ce l-a proțăpit în moțul Federației, dar cu certitudine poate fi legat fără ezitare de orice procuror cinstit, fie și numai pe baza aranjării alegerilor de anul ăsta, cînd a reușit o unanimitate pe care nici Ceaușescu, nici Putin, n-au produs-o la realegerile lor!… Iar ăștia parcă aveau și ceva realizări! Aștept cu emoție rezultatul demersului lui Gigi Becali de gonire „la pachet” a celor trei tupeiști, Burleanu, Iorgulescu și Iordănescu, deși îmi vine greu să cred că ceilalți tupeiști, președinții de cluburi, care i-au votat în unanimitate pe primii doi ar putea redeveni oameni în doar două-trei luni!

Dar dacă în toamnă, în septembrie, următoarele două catastrofe, ca și adjudecate, ale Naționalei, îi mai prind în funcție pe măcar vreunul din tupeiștii ăștia trei, înseamnă că ne merităm soarta și că nu mai are sens să ne iluzionăm că în țara asta prost făcută se poate face și ceva normal, ca la oameni. Pot să și pariez, pe orice sumă propuneți dv.: rămîn neclintiți!