Aserviți baftei SPORCești

Fotbalul românesc este, vorba lui Titu Maiorescu (dragi fotbaliști și „oameni de fotbal”, căutați pe Google dacă vreți să aflați la ce echipe a jucat, una v-o dau chiar eu: „Junimea”!!!), o „formă fără fond”. Dacă te uiți la nefericiții ăia te poți păcăli în așa hal încît ai putea crede că ei chiar sînt fotbaliști: au tricouri și izmene ca fotbaliștii, se dau cu gel tot cam ca ăia, copitele le sînt încălțate cu ghete, unele mai jmechere decît altele, exact cum vedem la televizor la fotbaliștii din Spania ori Anglia. Ce mai, dacă ești și nițel neatent, cu gîndul la ploile care dau să înceapă ori la canicula copleșitoare, te-ai fript: poți să-i iei drept fotbaliști.

Salvarea noastră, a celor păcăliți o dată sau de „n” ori de derbedeii ăștia penali, e că în momentul cînd îi arunci turmei sau cirezii de pe tăpșan și o minge, gata, s-a isprăvit confuzia! Îți dai seama instantaneu că fotbaliști sînt doar cei care știu ce se face cu mingea, adică în general bipezii! La ăștia, tot instantaneu, îți vine să te uiți încercînd să afli unde și cum și-or fi pitind (și cu cîtă dibăcie!!) celelalte două picioare! Patrupezii ăștia deghizați în homo sapiens (dar și în campioni ai României!) au reușit să joace o repriză întreagă pe Stînca Gibraltarului, lucru imposibil dacă nu ești rudă măcar cu caprele negre. Ăilalți, s-au dus la (Draci!?) Laci și au luat mardeală! Unii, mult mai breji, au smuls un 0-0 prin Slovacia, de erau cît pe ce să devină eroii zilei. Cel mai nasol au ieșit ăia de la numita FCSB, care totuși au cîștigat, cu 1-0, e drept, dar totuși au cîștigat. Cum? Simplu: cu un gol întîmplător și cu baftă SPORCească în restul partidei! Că dacă ar fi primit măcar 3 din cele 5 ocazii enorme ale bandei de mineri din Kazakstan…

Ziua însă ne-a salvat-o echipa olimpică, intrată direct în Guinness Book of Records: a cîștigat prima repriză cu Honduras (și meciul, finalmente) cu 1-0, avînd în statistica oficială 0 (ZERO!) șuturi pe poartă!!! Cum vine asta!?! Simplu: ai noștri au bătut un corner, iar ăia aveau în teren (greu de crezut, așa-i?) unul încă mai prost decît proștii noștri, care a băgat cornul și și-a trimis-o în propriile ațe! Numai românii, popor ales, pot cîștiga fără să tragă la poartă.