Gheorghe Flutur și restul lumii

Pe 9 martie, senatorul USR-PLUS de Suceava, liderul informal al alianței în județul nostru, George Mîndruță, încă mai spera că primarul PNL al Rădăuților, Bogdan Loghin, nu-l va demite pe Traian Andronachi din funcția de manager al Spitalului Municipal Rădăuți și scria pe pagina sa de Facebook: ”Cred că spitalul din Rădăuți este singurul din țară care nu numai că a rămas deschis în permanență anul trecut, dar acolo s-au și făcut investiții serioase, și nu cu bani de la bugetul local. Sper ca primarul Bogdan Loghin să înțeleagă că a creat artificial o criză de care nu avea nevoie nimeni și într-un moment extrem de nepotrivit, cînd al treilea val al pandemiei este în plină desfășurare. Acum, în tot sistemul medical este nevoie de stabilitate și continuitate, mai ales acolo unde lucrurile au funcționat”.

Domnul Mîndruță a scris, domnul Mîndruță a citit, iar domnul Loghin și-a văzut mai departe de planul său de demitere a domnului Andronachi. În bătaie de joc și pentru a-și arăta mușchii lucrați la sala de antrenamente a PNL cu profesorul Gheorghe Flutur, Bogdan Loghin a trimis decizia de demitere a lui Traian Andronachi prin intermediul unor polițiști locali.

Pe 12 martie, senatorului Mîndruță, care a vizitat spitalul rădăuțean și a văzut ce s-a făcut acolo, nevorbind din auzite, încă nu-i trecuse supărarea pentru ce s-a întîmplat. Invitat la Radio Top, senatorul USR-PLUS a declarat: „Este o demonstrație de forță. Sper ca fostul manager Andronachi să conteste decizia în instanță. Nu pot să mă antepronunț, nu știu ce va fi, nu știu cum va fi judecată contestația, dar, din punctul meu de vedere, acolo a fost un abuz. Nu mai vorbesc de faptul că momentul este unul extrem de prost. Sîntem în continuare în plină pandemie, în stare de alertă, nu schimbi conducerea unei instituții care a funcționat bine în astfel de momente”.

Gheorghe Flutur a vrut capul lui Traian Andronachi, considerînd că acesta este omul fostului primar PSD al Rădăuților, Nistor Tătar, și deci este infectat cu ciumă roșie. De parcă unealta sa de la Rădăuți, primarul PNL Bogdan Loghin, s-ar fi putut vindeca atît de repede de ciumă roșie, după ce ani de zile a fost membru PSD și viceprimar în mandatul domnului Tătar.

Domnul Flutur a vrut capul domnului Andronachi pentru a și-l pune la cingătoare, așa cum își pun vînătorii iepurii. La cingătoare și-a prins și spitalul, pentru că Gheorghe Flutur nu concepe ca altcineva în afară de domnia sa ori sub îndrumarea sa să facă ceva bun în județul ăsta. Toate marile realizări ale epocii capitaliste trebuie neapărat să aibă legătură cu dumnealui și cu partidul pe care-l conduce. Doar cu partidul, și nu cu coaliția aflată la putere, dovadă că apelul liderului informal al USR-PLUS, George Mîndruță, cu privire la situația de la Spitalul Municipal Rădăuți a fost ignorat.

La Suceava nu există nici o coaliție. UDMR nu există la Suceava, iar USR-PLUS nu există nici el pentru Gheorghe Flutur. Cum nu există nici legi scrise și nescrise, pentru că dacă ar fi existat, atunci managerul Spitalului Rădăuți nu ar fi fost dat afară ca ultimul om pentru vini inventate. La Suceava există numai Gheorghe Flutur. Fie, există și PNL-ul.