Fotografii și bătăi de tobă

În cadrul unei emisiuni la Radio Top, liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, i-a reproșat președintelui PNL al Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, că se împăunează cu realizări care nu-i aparțin, în loc se preocupe de lucrurile care îi sînt trecute în fișa postului: „Nu ai nici un merit și te lauzi cu o realizare care nu-i a ta. Gheorghe Flutur s-a dus la Poiana Stampei cu mașina, a coborît un minut, o luat o roată de la un muncitor, s-a fotografiat și a plecat. Gheorghe Flutur nu are nici o treabă cu drumurile naționale. Să se ocupe de drumurile județene, că acestea sînt în responsabilitatea sa. De exemplu, drumul județean Siminicea-Hănțești-Zvoriștea arată deplorabil. Apoi, drumul către comuna Baia, fostă capitală, cu monumente, se prezintă rău. Să arunci o spoială și să spui că drumul e reabilitat nu-i în regulă. Mai este drumul județean Dolhasca-Suceava-Dărmănești, de pe axa rutieră strategică Suceava-Iași, cu șantierul abandonat”. După care, Ioan Stan s-a dezlănțuit, spunînd: „Este nesimțire totală să te duci să te fotografiezi pe drumuri pe care le fac alții. Du-te să te fotografiezi cu drumul de la Hănțești, du-te să te fotografiezi cu drumul de la Baia, du-te și-l vezi pe cel de la Forăști cum arată”.

Replica lui Gheorghe Flutur, care nu este doar președinte al PNL Suceava și președinte al Consiliului Județean, ci și membru în conducerea coaliției de guvernare, în calitatea sa de prim-vicepreședinte al PNL la nivel național, nu a întîrziat să apară: ”Fac precizarea că în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, dar și de lider politic la nivel național, am făcut și voi face toate demersurile pentru ca în județul Suceava să se întîmple lucruri pozitive, indiferent de cît de mult mi-ar trasa granițe și atribui competențe domnul Stan. Da, săptămînal, m-am ocupat de demersuri pentru ca Autostrada A7 să ajungă la Suceava și Siret, și nu doar pînă la Pașcani, cum au hotărît unii. Zilele viitoare se va deschide Punctul de Frontieră de la Vicovu de Sus și am cerut modernizarea drumului Rădăuţi – Vicovu de Sus, sensuri giratorii, modernizări de treceri de cale ferată în cinci locuri, intersecții semaforizate, parcări pentru tiruri și modernizarea vămii”.

Și pentru a fi și mai clar, Gheorghe Flutur a adăugat: ”Am cerut, și în sfîrșit s-a întîmplat, semnarea contractului de modernizare a Vămii Siret, mi-am asumat cu echipa de la CJ Suceava să ne implicăm în construirea centurii Gura Humorului și a drumului expres Suceava-Botoșani. Da, ne-am implicat noi, CJ Suceava, în aducerea gazului metan la Vatra Dornei prin Transgaz. Da, sîntem alături de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților la reabilitarea și modernizarea Cazinoului de la Vatra Dornei. Da, ne-am implicat în proiectul de înființare a Facultății de Medicină la Suceava, da ne-am implicat în deblocarea proiectului apă-canal care a fost blocat pînă în 2019. Da, ne-am implicat solicitînd finanţare și scurtarea de termene la finalizarea centurii Rădăuțiului la fel ca și la Suceava. Da, ne-am implicat anual în a asigura sprijinul financiar primăriilor blocate de creditul la proiectul <Utilități și mediu la standarde europene>. Da, sîntem implicați total și în modernizarea drumurilor județene, doar în acest an sînt proiecte în derulare pentru peste 230 de kilometri”.

În concluzie, Gheorghe Flutur nu se va lăsa și va fi prezent peste tot unde se construiește cîte ceva și unde semnează cîte un contract. În aceste condiții, dacă vrea să puncteze și el electoral, PSD-ului nu-i rămîne decît să se înființeze primul pe drumuri, poduri și podețe, să se fotografieze și să bată toba, eventual la braț cu cîte un ministru de-al său. Dacă PSD-ul va continua să stea pe margine să se uite la Gheorghe Flutur cum defilează prin județ și să citească în presă declarațiile acestuia se va trezi la viitoarele alegeri că lumea îl va întreba: ”Tu, PSD-ule, ce-ai făcut, dacă Gheorghe Flutur a făcut tot?”.