Suceava a ieșit din comuna primitivă

Ca de obicei, de fiecare dată cînd se întîlnesc public viceprimarul PNL al Sucevei, Lucian Harșovschi, și liderul consilierilor PSD din Consiliul Local, Dan Ioan Cușnir, ies scîntei. De astă dată cei doi s-au luat de la sistemul de taxare de pe mijloacele de transport în comun.

S-a întîmplat în ședința Consiliului Local de miercuri, 23 noiembrie. Domnul Harșovschi și-a exprimat nemulțumirea că între 1 și 21 noiembrie, prin sistemul de e-ticketing s-au cumpărat bilete în valoare de 385.000 de lei, ceea ce ar fi puțin în opinia acestuia. Este vorba de 30% din biletele de autobuz achiziționate, restul fiind cumpărate de la taxatoarele din mijloacele de transport. Nemulțumit de această situație, viceprimarul PNL a spus: „Trebuie în continuare să lucrăm cu mentalitatea sucevenilor, pentru a trece de la sistemul clasic cu taxatoare la e-ticketing. Trebuie să înțeleagă că sistemul de e-ticketing e viitorul, iar acel sistem de comoditate în care cumperi biletul de la taxatoare va dispărea”.

Replica liderului grupului PSD nu a întîrziat: „Spuneți că lumea este comodă și trebuie să lucrăm la mentalitatea sucevenilor cînd, de fapt, trebuie să lucrați la mentalitatea dumneavoastră, cei care ați ținut TPL-ul în comuna primitivă ani de zile. Suceava era ultimul oraș din România în care se mai vorbea de taxatoare. Ați descoperit acum ceea ce fac alții de ani de zile. În Iași, de opt ani sînt automate de bilete și ați descoperit în 2022 în Suceava lucrul acesta, dar sucevenii sînt de vină. Voi i-ați ținut în comuna primitivă și tot ei sînt de vină”.

Din acest schimb de replici am înțeles că Suceava nu mai este o comună primitivă, rămînînd doar o comună. Următorul pas este acela de a încerca să obțină statutul de oraș.

Comuna primitoare