Super Bowl sau super…boul?

Continuă șirul aniversărilor a nu știu cîte zeci de ani de la apariția vreunui album istoric, a cîte unui concert tot așa, a înregistrării vreunei piese care a schimbat fața muzicii. Din cînd în cînd, oameni care au știut să-și administreze talentul spre a face bani buni, exemplul cel mai bun fiind Bob Dylan, cel care nici măcar pe site-ul personal nu lasă să curgă mai nimic gratis (inutil să explic de ce, din moment ce îl cheamă Zimmerman!), mai comit cîte un gest caritabil și postează totuși cîte o piesă, cîte un filmuleț, parcă pentru a sublinia că e doar un accident!

Săptămîna trecută, pe canalul său personal de Youtube, în chiar ziua cînd se anunța cîștigătorul pe 2021 al premiului Nobel pentru literatură, mai vechiul deținător al acestuia, Bob Dylan, a postat un moment tocmai din 1983, în care înregistrează într-un studio piesa sa „License to Kill” cu un grup de muzicieni incluzîndu-i pe Mark Knopfler și pe Mick Taylor. Căutați-o, merită ascultată.

Tot săptămîna trecută s-a anunțat și cine vor fi fericiții aleși pentru a susține show-ul de deschidere și din pauza mare a Super Bowl-ului de anul viitor, care se va desfășura pe 13 februarie la Inglewood, California. Nici nu-mi dau seama dacă nu s-ar cuveni să vă și cer scuze că poluez spațiul acestei rubrici cu următoarele nume care cică ar fi un „Supergrup”: Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige, Kendrick Lamar! Dacă memoria nu mă înșeală, și vă jur că nu, pentru prima dată în istoria rock-ului cînd s-a folosit termenul de „supergrup” a fost în 1967, la înființarea… supergrupului Cream, alcătuit (pentru cei mai tineri cititori ai rubricii) din cel mai bun chitarist al lumii la data aia, Eric Clapton, cel mai bun bassist al lumii la data aia, Jack Bruce, și Ginger Baker, cel mai bun toboșar la data aia. Și la orice dată. Și mereu. Dar dintre ăștia de la anu’ mi-ar fi greu să aleg care-i super… boul!