Psihojuristul aproape general

În această rubrică am scris de cîteva zeci de ori, cred, despre una din multele anomalii din marea și prea primitoarea grădină a fotbalului (sau ce-o fi el!) românesc, o entitate care ființează perfect ilegal, care joacă mai degrabă de plăcere decît pentru performanță (din moment ce nu are voie să promoveze), dar care, ca în proverbul cu capra care ține coada sus, se pretinde cea mai mare performeră din fotbalul românesc, din moment ce crede că ea a cîștigat în 1986 Cupa Campionilor Europeni.

Apă la moara asta defectă dă cu asupra de măsură și justiția la fel de brează din România, care în loc să-l trimită la plimbare pe numitul Florin Talpan și să îi fi respins încă de la inițiere acțiunea penală, i-a dat chiar cîștig de cauză conform unor prevederi legale inexistente (deci… ilegale!), în loc să-l fi luat la întrebări și să-l fi inculpat pentru tentativa de șantajare a lui Gigi Becali, pentru escrocherie și asumare fictivă de titluri și de identitate. Ei, și uite-așa, în ciuda prevederilor regulamentare, a reglementărilor din U.E., a celor din NATO, a ajuns Ministerul Apărării din această țară prost făcută să creadă că poate avea echipă profesionistă de fotbal, numai fiindcă așa spune unul numit Talpan! Care a mai făcut și un trafic de influență pentru schimbarea Legii Sportului pentru a promova fraudulos în prima ligă entitatea asta anapoda numită Steaua.

Noroc că Parlamentul a respins anomalia, iar antrenorul entității a răbufnit și a povestit la tv toată tărășenia, cum că Talpan a promis că „rezolvă” el promovarea! Pe bune: n-ar fi rîndul DNA? Să ne spună ei, procurorii, cum face numitul, care cică se mai visează și general, de rămîne liber chiar și acum!