Parcă se mișcă, parcă nu…

Știrile care ne vin prin intermediul site-urilor specializate ori de la prieteni preocupați și ei de ce se mai întîmplă în muzică nu sînt nici dătătoare de mari speranțe că vom reintra în starea de normalitate pe care o tot așteptăm de doi ani și jumătate deja, dar nici nu ne mai dau fiori de neliniște. Aș spune că ne aflăm într-o perioadă de tatonări și că pînă să ne reîntoarcem chiar la ce era cîndva, avem de traversat o perioadă de reacomodare.

Mai e puțin și Rolling Stones declanșează nebunia (deocamdată continentală, apoi și pe cea mondială, sînt sigur, deși încă nu se vorbește despre alte continente) cu al lor „60 Tour”, pentru care nu mai e nevoie nici de traducere, nici de explicații. Startul se dă la Madrid, pe stadionul lui Atletico, „Wanda Metropolitano”, pe 1 iunie. Deocamdată, săptămîna trecută, pe 12, tot ei au aniversat 50 de ani de la lansarea unui album istoric, „Exile on Main Street”, reamintind lumii întregi că albumul a fost început undeva în Franța, a continuat în Anglia și s-a finalizat în Los Angeles, unde au contribuit și Dr. John și Billy Preston.

Tot săptămîna trecută, Bono a anunțat finalizarea cărții sale autobiografice (cu lansarea programată în noiembrie) intitulată „Surrender: 40, Songs, One Story” („Predare: 40 de cîntece, o singură poveste”), fiecare capitol purtînd titlul uneia din piesele sale, volumul fiind, zice autorul, „povestea imposibilității evoluției unui pelerin… dar care are parte pe drum de o cantitate rezonabilă de amuzament”.

Nu pot încheia fără să semnalez un alt turneu, de un soi nemaiîntîlnit. E vorba de „ABBAtars”, adică turneul ABBA susținut de… avatarurile celor 4! Cu siguranță, planeta a luat-o razna! Tehnic, e vorba de un grup care acompaniază pe scenă, „live”, avatarurile ABBA, ale căror voci, preînregistrate, aparțin celor 4 ființe adevărate! „Turneul” debutează pe 27 mai, la Londra, pe Queen Elizabeth Olympic Park. Vreți un comentariu? Apără, Doamne!