Fiecare cu ce știe…

Una din știrile săptămînii trecute din lumea muzicii vorbește despre asasinarea unui cîntăreț american. De fapt, „cîntăreț” e mult spus, defunctul fiind un fost rapper. Am ascultat din curiozitate două piese de-ale sale (una din atrocități fiind în duet cu Ed Sheeran) și în afară de efectele de ecou ca la manelele cele mai pure și de împănarea bombănelilor cu ceva ultrasunete n-am sesizat și alte calități. Flăcăul se numea PnB Rock (în acte Rakim Allen) și n-ați pierdut nimic dacă nu l-ați întîlnit. Iar de acum încolo, nici o șansă! Ciudat e că omul a fost împușcat într-un restaurant din Los Angeles, ceea ce spune de la sine despre ce fel de restaurant vorbim și cam ce fel de lume îl frecventa!

Din același film cu marginea inferioară a fenomenului muzical face parte și o altă știre, din care am aflat că marea doamnă (glumesc!) a muzicii americane, Madonna, a făcut și ea ce știe mai bine, adică și-a mai tras un amant, cu doar vreo 41 de ani mai tînăr! Scorul ar fi următorul: ea – 64, el – 23! Să fie într-un ceas bun!

Există însă tot în lumea muzicală și artiști care chiar cu asta se ocupă: cu muzica! Unul din ei, numitul Ozzy Osbourne, a fost invitatul-surpriză la meciul de deschidere a noului sezon din NFL (culmea!, tot la Los Angeles, deci nu se împușcă peste tot acolo) unde a susținut pe 7 septembrie un mini-concert de vreo 8 minute în pauza dintre reprize, pe stadionul SoFi, fiind primit cu valuri de urale. A cîntat piesa-titlu a ultimului său album, „Patient Number 9” și una din clasicele sale, „Crazy Train”. Culmea culmilor vine abia acum: tot în L.A. și tot pe stadion (de data aste e vorba de Dodger), pe 20 noiembrie, este programat concertul final al carierei unuia din enormii muzicieni de pe planetă: Elton John. Intitulat „Farewell Yellow Brick Road”, turneul a început cu ani în urmă, a fost întrerupt de pandemie, dar iată-l ajuns la final. Ei bine, abonații vor putea urmări concertul live pe canalul Disney+, disponibil și în România.