Cu „bou di gard” la antrenament!

Spre deosebire de jurnaliștii din presa centrală scrisă, dar și din televiziuni, mie nu mi-au curs niciodată balele pe la ușile ori pe la colțul meselor patronilor de cluburi, și nici n-am luat șpăgi de la ei ori de la antrenori ca să „vopsesc” fel de fel de maimuțoi, ca să-i credeți dv. fotbaliști, și de aceea poate am o viziune ușor diferită de a majorității colegilor de breaslă asupra competenței și profesionalismului unei imense majorități a celor care parazitează fenomenul fotbalistic de pe gazoanele patriei.

Vă mărturisesc că de cînd urmăresc dezbaterile de după meciuri de pe Digi Sport am ajuns să știu exact ce va grohăi cutare antrenor sau patron, aproape la fiecare întrebare primită. Mă amuză cu asupra de măsură în primul rînd ăia care o viață-ntreagă au fost golani și  atît, dar s-au trezit brusc importanți și competenți, unii și cu funcții „grele”, precum dl. Stoichiță, care și de-ar trăi șapte vieți în mii de funcții, și tot n-ar fi în stare să răspundă cinstit, cu da sau nu, la o întrebare simplă. Vin apoi ăia care au păcălit o lume-ntreagă cu competența lor, bafta care i-a lovit cîndva nefiind urmată de vreo confirmare, de tipul Șumudică, Dan Petrescu, Rednic, Reghecampf și alte cîteva zeci de papagali.

Un caz special e numitul Ionuț Chirilă, amărîtul care a păcălit din nou un club (tot ca el, adică vai de capul lui!) să-l angajeze, promițînd rezultate, fotbal galactic, aduceri de sponsori măcar de calibrul lui Abramovici, și care a reușit parcă să facă un punct în nenumărate etape! Sigur că  „patronatul”, alcătuit din primar și Consiliul Local, a vrut să gonească panarama. Da’ Chirilă nu, și nu, Batman, Batman! Încît a venit joia trecută, la antrenament, însoțit nu de un „bou di gard”, ci de patru bucăți… care să-l apere de C.L. Clinceni, să nu-l gonească! Ați auzit ceva mai tare?