Contractul de 0,000000!

Cunoștințele mele de zoologie, capitolul referitor la psihologia animalelor, nu-mi permit să fac aprecieri cu privire la porecla „Bursucul”, sub care e cunoscut antrenorul cel mai cîrcotaș, mai bosumflat și mai convins de genialitatea sa proprie, Dan Petrescu, dar pot presupune că bursucii așa sînt: mereu bosumflați, mereu triști.

Stau uneori și mă întreb pe ce căi își obține datele aparent concrete pe care își bazează mai toate ieșirile prin care își plînge soarta, își demontează concurența și își justifică ieșirile cel mai adesea profund mîrlănești. Bursucul știe exact, mereu, în fiecare secundă, cîte faulturi împotriva echipei sale au rămas nesancționate, cîte faulturi inventate au fost dictate în favoarea celorlalți, cu cîte ofsaiduri (și între care minute!) a fost pedepsită echipa sa și de cîte ori a fost tot el păgubit, adversarii fiind lăsați să înscrie din ofsaiduri kilometrice. Genialitatea pe care este convins că o deține se justifică prin numărul mare de titluri de chior în țara orbilor, a căror confirmare „la extern” este deocamdată împiedicată de neisprăviți de prin Gibraltar, Andorra, Luxemburg, care cum îl prind prin Europa, cum i-o trag de nu se vede. Fotbalul oribil pe care îl impune tuturor echipelor pe unde a antrenat și-a găsit aprecierea doar din partea altora la fel de triști ca el.

În străinătate, după ce a amenințat cu fel de fel de nume de echipe mari care cică l-ar fi căutat, a antrenat doar panarame de prin China, Rusia, Turcia, ceva arabi și niște polonezi, neducîndu-și la sfîrșit absolut nici un contract! În România, pîndește (ca bursucul!?) cîte un moment prielnic și-și mai atîrnă cîte un titlu în CV. După care anunță că are o ofertă de la un mare club (de pe lumea asta!), așa cum a făcut-o săptămîna trecută, care cică i-ar oferi, citez din Bursuc: „un contract cu multe zerouri”! Ideea e că actualul club românesc ar trebui să pună botu’ și să-i dubleze/tripleze contractul ca să nu piardă geniul. Eu chiar cred că Petrescu are o ofertă nu cu multe, ci cu foarte multe zerouri. De fapt, numai cu zerouri. I se oferă un contract de 0,000000 dolari. Să fie primit!