Ce vede el, ce vedem noi…

Săptămîna trecută, pe la o joi, clownii lui Dan Petrescu au avut prilejul să mai dea un recital de stand-up comedy pe una din scenele oarecum modeste ale Europei, cea din orășelul Alkmaar, pe deplin comparabil cu Suceava, avînd 94.000 de locuitori. La alte chestii nu prea ne putem compara, dar iată că la număr de locuitori da. De aici pornesc în comentariul meu: oare cînd (și dacă) ar juca la Suceava, CFR Cluj n-ar veni cu un aer de superioritate și cu convingerea că va avea mai degrabă o ședință de dezmorțeală decît de un meci adevărat? … Că doar vine din ditamai metropola într-un răhățel de orășel cu statut de comună, poate chiar cătun! Așa or fi crezut că e și cu Alkmaar: un rahat de echipă dintr-un rahat de cătun de 94.000 de locuitori. Și care ne-a bătut pur întîmplător la Cluj, în tur (cînd CFR a trecut de patru ori de linia de centru!), rezultatul părîndu-li-se „mincinos” dresorului Petrescu, dar și clownilor din subordine.

Ca atare, s-au dus s-o ia și la Alkmaar, încă mai mincinos de data asta! Cu 2-0 adică, nu doar cu 1-0 ca la Cluj. Clownii au luat gol fix din start, în minutul 5 (evident că după un henț pe care l-a văzut foarte clar dresorul Petrescu, și numai el!), și încă unul cînd mai erau 5 minute de joc, în celelalte 80 mimînd fotbalul într-un mare fel, care dresorului i s-a părut a fi devotament, angajament, implicare. Și alte d-astea. Iar olandezii au făcut nițică mișcare, dînd mingea de colo-colo și probabil amuzîndu-se cum prostovanii fugeau ca chiorii, din cînd în cînd alde Deac mai oprindu-se după cîte o cursă sălbatică de 10-12 metri să-și tragă sufletelul și să-și odihnească ciolanele, iar ălălalt superstar, Alibec, șunculițele, suprasolicitate la pasele cu exteriorul care îl extaziau pe comentatoru’ lu’ pește..

Trăgînd linie, ne iese că virgulă clownii au luat pîn’ acu’ 1 punct din 12 posibile și că, deși au locul IV asigurat, ei se văd ajungînd pe II, ba și calificîndu-se nu știu unde. Și nici de ce. Mai zic o dată: înainte de orice, cred că dresorul Petrescu ar trebui deferit medicinei.