Beth Hart în suferință, Stones în turneu!

Beth Hart a stîrnit panică în lumea întreagă, după ce și-a anulat o sumă de concerte în Statele Unite în luna septembrie, apoi și altele în turneul european care trebuia să înceapă în Germania pe 9 noiembrie și să continue în Franța. Explicațiile din partea echipei din jurul său vorbesc despre o reacție adversă la niște medicamente din lunga listă a celor pe care le ia în mod regulat.

Cei care nu știți încă (deși m-ar mira…) trebuie să aveți în vedere că Beth suferă de o formă extremă de bipolaritate, surclasînd tot ce știe și poate face medicina în lupta cu această boală. Sper să nu fi redevenit dependentă și de drog sau/și alcool, după ce în ultimii doi ani părea foarte convingătoare cînd declara că nu mai are nici un fel de dependență. Așa cum am citit pe site-ul ei, chiar în ziua cînd scriu acest articol, pe 23, urma să cînte totuși în Germania, la Leverkusen, iar săptămîna următoare în Franța: pe 30, la Annecy, apoi de două ori la Paris, pe 2 și 3 decembrie, la Olympia. Doamne ajută să își revină, fiindcă festivalul de la Brezoi chiar n-ar avea haz în 2024 dacă Beth nu e acolo, ca de fiecare dată în ultimii ani… iar pînă acum nu apare pe afișul provizoriu, deși de vreo 3 ani încoace cu ea se deschidea.

Cu totul alta e situația domnilor acelora aflați la frumoasa vîrstă de 80 de ani (Mick Jagger i-a împlinit pe 26 iulie, iar Keith Richards acușica, pe 18 decembrie!… cu o zi înaintea mea, eu fiind un biet ”junior” de numai 70). Se numesc The Rolling Stones, iar anul acesta, mai prin vară, și-au încheiat turneul mondial (început în 2022) de aniversare a 60 de ani pe scenă! Pe 20 octombrie, tot ei au lansat albumul ”Hackney Diamonds” (da, mi l-am cumpărat în Anglia, acum vreo trei săptămîni, l-am ascultat, e o bijuterie, dar sînt și trei – patru piese de umplutură) care e tot pe locul I în toată lumea de atunci încoace. Bomba vine acum! Octogenarii deja au programat turneul nord american de promovare a albumului! Acesta începe pe 28 aprilie la Houston (Texas) și se încheie pe 17 iulie la Santa Clara (California).