Strungul fotbalistului și pistolul cuiva, de undeva

Doar în acest număr, poate și pentru următorul, mai am material de la „Ce spun românii”, fiindcă din nou PRO TV a scos emisiunea asta din grilă, înlocuind-o cu nenorocirea cea mai nenorocită din cîte teleconcursuri cretine am văzut pe lumea asta, „Batem palma?”, în care cîte un concurent se holbează la niște cutii închise, în interiorul cărora stă scrisă cîte o sumă. Din cînd în cînd, cel mai insipid și mai fals dintre toți prezentatorii acestui gen de catastrofe, unu` Cosmin Seleși, mimează ba veselie, ba tristețe, și întreabă: „Batem palma?”. Uite-așa trece ora și un concurent ia sau nu niște bani. Da` ăsta, Seleși, o fi luînd sau o fi dînd bani ca să-l vadă tot neamul lui pe sticlă? 

Digi Sport 2, 18 august, ora 22.03, meciul de fotbal Werder Bremen – Bayern Munchen. Comentatorul bagă text: „Cu vechea FREZĂ, Sane era mai ușor de recunoscut”. M-am întrebat de ce s-o fi lăsat Sane de fotbal, că era talentat. Și de ce s-a dus tocmai într-o uzină? Și cînd s-o fi calificat? Că virgulă ca să lucrezi la o FREZĂ îți trebuie nițică școală. Cam ca la strung. Mai departe se naște o altă uimire: ce comentator o fi ăsta care face diferența dintre o FREZĂ NOUĂ și o FREZĂ VECHE? O fi făcut și el ceva ucenicie prin fabrici? Că „ucenicie” pe la școală nu pare să fi făcut, deoarece acolo ar fi aflat că freza nu-i tunsoare, adică FRIZURĂ! Că asta presupun că a vrut să spună împiedicatul în limba română: că Sane are altă TUNSOARE.

Pe 20 august, la A3, ni se dă, scrisă cu majuscule, un fel de știre. Citiți-o, vă rog, cu atenție: „UN BĂRBAT în haine militare, CU un PISTOL la brîu, a adus panica ÎNTR-UN ORAȘ”!!! Dacă dv. ați priceput ceva, eu mă declar cretin. Iar dacă nici dv., atunci rămîne să căutăm împreună cretinul în altă parte. Ghiciți unde! „Ce spun românii”, pe 21 august: „Pentru că te simți DEOSEBIT DE GENEROS, ce îi cumperi colegului și nu-i ceri bani?”. Fiți atenți la răspunsuri: apă, covrig, suc, plăcintă, corn, sendvici. Asta dă colegului românul deosebit de generos. Vă imaginați că dacă ar fi generos simplu, nu deosebit, în loc să dea, ar lua!