De la tv: Parapetele, văru’ lu’ sticletele!?

Iar nu știu de unde ar trebui să încep, fiindcă marfa este abundentă rău. Și sînt cîteva piese grele de tot. Hai, întîi datoriile. Domnul Mari(ci)ca, un fel de fost fotbalist, la fel de inadaptabil și pe iarba din mai toată Europa, și în studioul Pro TV (unde pare a fi fost adus doar pentru ca, prin comparație, să îl considerăm pe Piți, lasă-ne! absolut genial!) credea, pe 25 iunie, la ora 00.18, că restricțiile au puncte de vedere: „…asta, din punct de vedere al restricțiilor”. Domnu’ Mari(ci)ca, se poate zice „în privința restricțiilor” sau „cu privire la restricții” sau… sau…, numai ca tine nu, băi! Fiindcă ele, restricțiile, n-au cum să aibă puncte de vedere. Inutil să-ți explic de ce, dacă nu te-ai prins și singur pînă acum. Pe 5 iulie, aflăm stupefiați de la RTV, apoi și de la celelalte televiziuni, că dl. milițian Christian Ciocan, ceva director în M.A.I., ba și purtător de cuvînt al instituției, a luat-o complet pe arătură ca șofer, reușind un record de Guinness Book of… Police Records! 7 infracțiuni rutiere deodată: circula cu o mașină fără plăcuțe, cu ITP expirat de acum 3 ani, fără asigurare obligatorie, fără documentele mașinii, o luase și pe sens interzis cînd a fost oprit! De celelalte nu-mi amintesc, dar comunicatul oficial așa zicea, că au fost 7! Rămîi mut și te întrebi dacă tu, cetățean normal, din popor, ai fi comis nu 7 d-astea, dar măcar vreo 2-3 din ele, cum ți-ar fi fost somnul în arest și ce pîrnăi te-ar fi așteptat la finalizarea dosarului?

La desert, Antena 3: pe 7 iulie, Mircea Badea ne prezintă CV-ul numitei Adelina Pestrițu, de meserie „vedetă”, care cică ar primi cîte 2.000 de euro pe fiecare postare pe blogul ei. Ar fi însă o problemă: cică la BAC, cu ani în urmă, minunata absolventă a secției de filologie de la liceul ei a luat… 3,60 la română! De ce? Păi, declara ea însăși că a confundat subiectele: „Ion” cu „Moromeții”, Fefeleaga… pardon, filoloaga!

Capodopera săptămînii vine tot de la Antena, unde pe 8 iulie, la 12.42, știrista de serviciu zice: „Camionul a dărîmat un parapete”!!! Sigur n-o fi fost un Moromete, din ăia ai Adelinei!? Dar chestia care îmi dă fiori e că s-ar putea să fi fost un sticlete! Să fi aflat ‘mneaei că există ceva ca un bloc de BCA care are scris pe o muchie „DEx” și în care poți nimeri peste definiția lui „sticlete”, care are și varianta argotică semnificînd un „funcționar al poliției”!? Adică respectivul camion să fi lovit un parapete pe care se odihnea distinsul sticlete Christian Ciocan, obosit după turul de forță infracțional!?