Cadavrele vii pohteau ciorba fără sos

Probabil că ați observat și dumneavoastră schimbarea nu doar de „look” (unde includem și decorul aproape futurist, nu doar eleganța personală cu totul artificială, impusă evident de americani și de gusturile lor, care lui Badea, de exemplu, i se potrivește cum se potrivește peretele cu nuca), ci și de atitudine a personalului, de cînd Antena 3 a primit ca bonus la titulatură „CNN”. Ar mai fi de lucrat nițeluș doar la exprimarea pe gură, la care din nefericire americanii nu pot contribui, cum nu pot repara nici neuronul care a dus la exprimarea năucitoare din 23.10, la ora 01.45, cînd pe imaginile cu un avion prăbușit în Costa Rica, un oficial de acolo spunea ceva care în neuronul traducătorului A3 CNN a generat zicerea: „Nu am găsit CADAVRELE MEMBRILOR ECHIPAJULUI, VII SAU MORȚI”!!! Mergînd pe firul logicii panaramei de traducător, era firesc să nu le fi găsit, fiindcă se știe că virgulă CADAVRELE VII, CÎND SE SPERIE, FUG de nu le mai prinde nici Usain Bolt. Ciudat e doar că și cadavrele moarte s-au luat după alea vii.

Săptămîna trecută, pe 07.11, la ora 11.39, am avut și o confirmare a bănuielilor mele că dl. Victoraș Vreme de la RTV, pe lîngă toate cîte nu le știe, sau le confundă, ori le amestecă, mai are și probleme de raportare la timp și spațiu. Cumva triumfător, ne spune (rețineți, că e important!) fix PE 7 NOIEMBRIE că „…populația lumii va depăși 8 miliarde ÎN MAI PUȚIN DE O SĂPTĂMÎNĂ, ADICĂ PE 15 NOIEMBRIE”!!! Dv., care ați absolvit trei clase, știți încă dintr-a II-a că săptămîna are șapte zile. Socotind data de 7 ca punct de plecare, „mai puțin de o săptămînă” ar pica maximum pe 13, dacă nu pe 8, 9 etc. Pînă pe 15 ar fi o săptămînă și ceva, încă o zi adică. Se mai poate și ca virgulă calendarul din galaxia de unde sînt ejectați repetenții ca Victoraș pe Terra să aibă săptămîna de mii de zile. De ce l-or fi retras totuși părinții ăia răi ai lui pe Victoraș de la școală pînă să fi terminat clasa a II-a, indiferent în ce galaxie?

Aceeași zi, 07.11, dar la „Ce spun românii”. Întrebarea pare simplă: „Ce nu-ți place să mănînci dacă nu are sos suficient?”. Dar sigur nu e, din moment ce doamna concurentă răspunde dezinvolt: „Ciorba!”. M-am gîndit că ea o fi inventat tunul ăla colosal cu sticle îmbuteliate cu… apă deshidratată! În Anglia anului 2020 s-a produs chestia. Pe eticheta buteliei goale scria „Dehydrated Water”. Ca să o faci apă normală, trebuia doar… să adaugi apă! (găsiți gadget-ul pe google!). Ciorba cu sos a doamnei pare din același set.