Ședință de partid, nu întîlnire pentru Bucovina

Potentul om de afaceri Dumitru Mihalescul a fost deputat și președinte al Organizației Municipale a PNL Rădăuți. Acum nu mai este nici deputat și nici președinte, ci doar vicepreședinte. A, și a fost și a rămas amic sau chiar prieten cu Robert Sighiartău. Cum nu știți cine este domnul Sighiartău? Păi, nu știți dacă nu sînteți membru PNL. Domnul respectiv este secretar general al PNL și deputat.

Recent, la invitația lui Dumitru Mihalescul, Robert Sighiartău a fost la Vicovu de Sus, unde s-a întîlnit cu președintele PNL al Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, și cu cîțiva dintre primarii liberali din zonă, iar la finalul ședinței s-au făcut fotografii. În plus, domnul Mihalescul a transmis un comunicat important pentru Țară, pentru Țara Bucovina: ”Am discutat probleme ce vizează Bucovina și dezvoltarea acesteia. De asemenea ne-am luat angajamentul că vom face echipă și ne vom ajuta reciproc, totul pentru dezvoltarea Bucovinei și pentru bunăstarea cetățenilor. În spirit liberal, ne dorim să lucrăm cu dedicare și credință pentru a ne dezvolta împreună”. Pe bune? Adică, ce va putea face domnul Sighiartău pentru Bucovina? Ca deputat acesta nu poate face decît legi, dar mă îndoiesc că va face el o lege numai pentru Bucovina. Totuși, ca secretar general al principalului partid de guvernămînt acesta poate trage niște sfori pentru Bucovina. Dar cum nu a făcut-o pînă acum e greu de crezut că o va face de-acum încolo.

De fapt, domnul Sighiartău s-a aflat la Vicov într-o campanie de denigrare a lui Ludovic Orban și de urcare în slăvi a lui Florin Cîțu. Domnul Sighiartău a fost în județul nostru pentru a promite marea cu sarea, astfel încît să fie sigur că liberalii suceveni vor vota la congresul din toamnă cu domnul Cîțu. PNL Suceava ar trebui să se abțină să prezinte întîlnirile de partid ca fiind ședințe pentru urcarea Bucovinei pe cele mai înalte culmi de progres și civilizație.

Vicovu de Jos Orban și Vicovu de Sus Cîțu