Sărbătoare fără greii PSD

Pe 30 iunie, la Cornu Luncii, a fost mare sărbătoare mare, cu mii de oameni care au degustat fel de fel de preparate făcute de localnici cu ocazia Festivalului Produselor Tradiționale organizat în cadrul Zilelor Comunei. Primarul PSD, Gheorghe Fron, a fost maestru de ceremonii, dar și master chef: ”Avem aici produse pe care le făceau acum 50 – 60 de ani bunicile și mamele noastre. Avem turta cu julfă, care este tortul moștenit de la daci. Și se face și acum după același procedeu de acum sute de ani. Se fac lipii fără drojdie, se coc pe plită, se însiropează și după aia sămînța de cînepă se bătea la piuă, pentru că nu erau rîșnițe ca acum, și se făcea ca o făină. După asta se punea în apă călduță exact cum se urdește la stînă. Și acea spumă se lua și în momentul cînd se punea o turtă însiropată, se punea și o julfă și un pic de nucă pisată. Și strat cu strat se face exact cum se prepară tortul. Și acesta era tortul nostru. Și cu drag noi l-am scos din lada de zestre și îl oferim cu drag la toată lumea”.

De la eveniment nu puteau lipsi meșterii populari. Totodată, primarul a premiat 19 cupluri de aur și a oferit diplome de cetățean de onoare pentru 30 de persoane, printre care toți membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, cadre militare și tineri artiști. Printre musafiri au putut fi văzuți subprefectul PSD Florin Sinescu și primărița PSD de la Berchișești, Violeta Țăran.

Dar unde să fi fost greii PSD, altă dată nelipsiți de la sărbătorile organizate de colegii de partid? Ce întrebare e asta? N-a trecut campania electorală? Și atunci ce să mai caute ei la Cornu Luncii pe caniculă? Mai vorbim pe la toamnă, cînd vor fi parlamentarele și prezidențialele.

Cornu Muncii de partid