Dacă-l păstra, liniștit rămînea

Prima decizie majoră a primarului PNL al Rădăuților, fostul pesedist Bogdan Loghin, a fost aceea de a-l da afară pe Traian Andronachi din funcția de manager al Spitalului Municipal, pe motiv că este pesedist. Bun, primarul nu a spus așa, motivarea fiind clasicul ”management defectuos”. Traian Andronachi era pesedist pentru că a ajuns manager pe vremea primarului PSD, Nistor Tătar, și pentru că nu se dădea penelist pentru a-i face acestuia în ciudă. Pesedist-pesedist nu a fost domnul Andronachi pînă săptămîna trecută, atunci cînd s-a înscris în PSD.

Traian Andronachi s-a înscris în filiala condusă de Nistor Tătar cu gîndul de a ajunge ca acesta peste cîțiva ani, adică la alegerile locale din 2024. Nu, nu consilier al primarului comunei Satu Mare, cum este domnul Tătar în prezent, ci primar al Rădăuților. În ședința în care domnul Andronachi a fost primit în rîndurile social-democraților s-a pus și problema candidatului partidului la alegerile locale. S-a votat cu titlu provizoriu ca PSD Rădăuți să ”atace” primăria cu avocatul Traian Andronachi. Lui Bogdan Loghin ar trebui să-i pară rău acum că l-a fugărit pe Traian Andronachi. Dacă l-ar fi păstrat în funcție, atunci acesta nu ar mai fi avut timp de politică și nu s-ar mai fi gîndit cum i-ar sta lui oare în biroul de primar. La cîtă treabă este la un spital, domnul Andronachi ar fi fost ocupat pînă peste cap și, apoi, poate i-ar fi fost oarecum să-l contracandideze pe cel care l-a lăsat la conducerea unității medicale.

Dîndu-l afară pe domnul Andronachi, domnul Loghin și-a complicat viața. Viața politico-administrativă. Pentru că, dacă îl păstra pe domnul Andronachi, primarul Loghin liniștit rămînea și se putea gîndi mai relaxat la cel de-al doilea mandat.

Loghin și Log Out