Băiatul care bagă capul în poză

Probabil că atunci cînd era mic, iar părinții îl duceau la mare, George îi ruga să-l urce pe umeri pentru a băga capul în golul lăsat deasupra corpului lui Donald rățoiul, al lui Mickey Mouse ori al vreunui culturist. Ca să aibă și el fotografii cu amintire de la mare. George a crescut și a tot crescut, iar cînd i-a mijit mustața, s-a prezentat la sediul PSD Suceava pentru a se oferi voluntar la lipit afișe și la mers după țigări. Drept mulțumire, social-democrații l-au pus pe listele parlamentare, iar la alegerile din 2020 a cîștigat un mandat de deputat.

George Șoldan a crescut, dar tot copil a rămas, băgînd capul în poză de fiecare dată atunci cînd vrea să le demonstreze băieților de la bloc că el a ajuns mare sculă pe basculă. Cel mai adesea, deputatul PSD de Suceava bagă capul în fotografiile în care apare ministrul PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu. A făcut-o de curînd și la Focșani, acolo unde mai mulți social-democrați, în frunte cu președintele Marcel Ciolacu, au participat la semnarea contractelor pentru autostrada Focșani-Bacău. George Șoldan, care acum este băiat mare, nu a făcut nici proiectul și nici licitația, nu va construi el autostrada și nici n-a adus niște bani de-acasă pentru realizarea acestui proiect.

Dacă îl vedeți pe domnul Șoldan la vreo sfințire de grădiniță, de sală de sport, de podeț sau de coteț să știți că el nu are nici o contribuție, ci numai bagă capul în poză. Ce să-i faci, tot copil a rămas. Însă, un copil care visează ca atunci cînd va crește și mai mare să devină șeful PSD Suceava și, cine știe, poate chiar ministru, iar atunci alți George vor băga capetele în poză ca să apară alături de el pentru a se da mari în fața băieților de la bloc.

Emil Bloc