Un nume bun de uitat!

Se numește Travis Scott și după nu-mi dau seama care criterii se presupune că ar fi cîntăreț. Ei, nu chiar cîntăreț, ci rapper. Ca să înțelegeți pe de-a întregul ce spun eu aici, vă sugerez, chiar vă rog, să ascultați, fie pe Youtube, fie la mine pe Facebook, o presupusă „piesă” de-a neisprăvitului, intitulată „Waisted” (în traducere „Irosit”, ceea ce sigur se va potrivi mănușă la timpul pe care-l veți pierde ascultînd atrocitatea). Cred că trebuie să fii drogat de ani de zile fără să te mai fi trezit vreodată în acest timp pentru a simți vreun fel de plăcere, de atracție, de dorință de a-l vedea pe derbedeu și a-i asculta „creațiile”. Nu e chestie de gust (că am mai avut conflicte de acest tip și cu maneliști!), ci pur și simplu e de a fi om întreg ori un rebut. Această „muzică” nu e de fapt muzică, ci doar un șir de frustrări și de defulări, pe fondul unei minți tulburi, de care nu se pot apropia decît alte minți la fel de pustii și de tulburi.

Ei bine, bagabontul ăsta organizează de cîțiva ani, la Houston, un festival numit „Astroworld”, ediția 2021 avînd loc vineri, 5 noiembrie. Și tocmai în timp ce „cînta” nenorocitul, nu se știe de ce o mare parte din audiența estimată la vreo 50.000 de oameni s-a bulucit către scenă, presîndu-i pe cei care erau deja acolo. Rezultatul? Opt morți, 21 de persoane cu infarct, peste 300 de răniți (din care grav și foarte grav în jur de 50), 25 spitalizați, alți 300 care au avut nevoie de ajutor medical. Apocalipsa, ce mai!

Știți ce a declarat nenorocitul de „cîntăreț”? Că familiile morților să stea liniștite, că își asumă el cheltuielile de înmormîntare! Dintre morți, șapte aveau vîrste între 14 și 27 de ani, a unuia nefiind comunicată.

În 1969, la Festivalul de la Altamont, în timp ce Rolling Stones cîntau „Under My Thumb”, o bandă de „Hell’s Angels”, pe motociclete, a năvălit și a înjunghiat mortal un spectator. UNUL! Jagger și ceilalți au fost terorizați de gîndul ăsta toată viața. Prindeți deosebirea?