Victor, Cătălin și spitalul fălticenean

În cadrul unei emisiuni la postul nostru de radio, deputatul Cătălin Nechifor și-a exprimat pe bună dreptate nemulțumirea că nici la 30 de ani de la demararea lucrărilor, noul spital de la Fălticeni nu este dat în folosință. Domnul Nechifor, care a subliniat că actualul corp principal al spitalului a fost construit în 1860, a spus „că ar fi fost fantastic să fi avut spitalul ăsta funcțional, ca backup, de rezervă, ca zonă medicală de excelență, cu aparatură nouă”.

Cătălin Nechifor și-a adus aminte că pe vremea cînd dumnealui era președinte al Consiliului Județean, adică în mandatul 2012 – 2016, iar Victor Ponta era prim ministru, la noul spital fălticenean s-a lucrat într-un ritm accelerat. Mai exact, gradul de execuție ar fi fost de 43%, iar în trei ani s-a ajuns la 91%. Conform domnului Nechifor: „Jumătate din spital l-am făcut eu cu Victor. Și aici nu vorbesc bazaconii. Sînt date statistice. Putem să le găsim pe site-ul Spitalului Fălticeni. Guvernul a dat 300 de miliarde de lei vechi în acea perioadă. Ceea ce este tragic și greu de crezut e că un procent de 9%, cît a mai rămas, n-au fost în stare să-l facă. Adică, totuși, eu cu Victor am făcut jumătate în trei ani și ei n-au făcut în cinci ani nici măcar 9%”.

Deci, jumătate din spitalul fălticenean este făcut de Victor și de Cătălin, după cum a spus-o chiar Cătălin. Glumind un pic, nu e clar cîți bani a adus Victor de acasă și cîți bani a adus Cătălin. Bănuiala mea este că Victor a adus mai mulți, fiindcă în calitatea sa de prim ministru avea un salariu mai mare decît un președinte de consiliu județean. Dacă cei doi ar mai fi rămas în funcție, probabil că spitalul ar fi fost gata, însă și ei ar fi fost în faliment. Și vă dați seama ce scandal ar fi avut acasă cu soțiile.

În concluzie, e păcat pentru Fălticeni că nu s-a terminat spitalul, dar e bine pentru Victor și pentru Cătălin, fiindcă astfel familiile lor au fost salvate.

Comentariu difuzat de Radio Top Suceava