Numărul cifrei și ursul ca și un fir de trandaFIREA

O fi zaibărul de vină? Mă rog, în conjuncturi specifice poate fi numit și altfel, de pildă „sîngele Domnului”… dar și dacă zici că nu ești bețiv, ci, în acest caz, vampir, dacă te lăcomești, pînă și sîngele Domnului te face muci! Ideea e că pe atîția i-am auzit în zilele astea de sărbătoare spunînd atît de multe enormități, încît e clar că s-a băut mult și cu folos (pentru mine, pentru rubrica asta)!

N-o mai iau în nici o ordine, vă bag direct în versuri (sau ce-or fi ele!), așa cum le-au cîntat o ea și-un el la Tragerile Loto din 25 aprilie de la RTV, pe la ora 18:25: „Iubirea e un dar ceresc,/ Tu mă iubești, eu te iubesc!”, cu bonus: „Iubim atîta cît trăim,/ Trăim atîta cît iubim”. Spuneți drept, n-ar fi bună și ca imn al campaniei de vaccinare (varianta cu maneliști, cum s-au gîndit vreo doi neisprăviți porecliți guvernanți, din același regn cu „artiștii”, presupun) cu versuri adaptate, cum ar fi: „Vaccinul e un dar ceresc!” sau „Iubim atîta cît ne vaccinim” (nu vă puneți pentru o literă aiurea, fiindcă, pardon, Cîțu, ăl’ de-i trebe logoped, bagă 7 d-astea într-o propoziție simplă!).

Hai la proză, din aia sportivă: Digi Sport, 26 aprilie, meciul Lazio – Milan: „… poartă pe tricou 69, CIFRA DIAVOLULUI”!!! Pe rînd: tot omu’ știe că cifra e cifră (simplă, cîte una, la bucată adică!, iar cînd două d-astea stau alături, atunci CIFRA E NUMĂR, băăă!), iar 69 e număr! Numai că, lucrul dracului!, nu-i numărul dracului, că ăla e 66, nu 69! Întrebați-l pe Piți, lasă-ne!, dacă nu mă credeți. E drept însă și că, atunci cînd vine vorba de 69, adesea e treaba dracului! Nu detaliem.

Tot treaba dracului a fost și cu vînarea de urs. Domnu’ Prinț de Liechtenstein a omorît ce i-a ieșit în cale. Urît, dar nu-i treaba mea aici. Treaba mea e să-l fi văzut pe ăl’ de-i trebe logoped, Cîțu adică, cîrîind pe toate televiziunile, fix pe 5 mai: „… și nici NU ERA CEL MAI MARE URS DIN ȚARĂ”! Mai avea de zis doar „să mor io dacă vă mint!”. Da’ de unde știi, mă, Cîțule? Ai tu p-acasă scule de măsurat ursu’? Da’ cîți urși ai luat tu, mă, la măsurat, de știi atît de exact? Ori ți-o fi zis Iohannis, că ăla poate mai dă nas în nas cu ei, pe la schi!

În fine, nu plec pînă nu v-o dau și p-aia cu Firea. Doamna Pandele, adică, ex-primărița. Locul faptei: RTV, pe 29.04, ora 01.51 (reluare, Ciutacu). I-auziți-o pe distinsa: „… ceea ce am promis CA ȘI PROGRAM…”!!! Inutil să-i explici cu cartea în mînă, că dacă pîn’ la anii ei n-a priceput… Așa, pe înțelesul și pe I.Q.-ul ei: era prea de ajuns „CA PROGRAM”, fiindcă „ȘI”-ul ăla îl pun doar semialfabetizații. Dacă știi „Sorcova”, deja ești peste nivelul doamnei Firea. Spuneți-i vă rog de ce nu poți sorcovi ca ea, adică: „Sorcova, vesela/ Să trăiți, să-nfloriți/ CA ȘI UN MĂR/ CA ȘI UN PĂR/ CA ȘI UN FIR DE TRANDAFIR!!!” decît dacă ești un fir de trandaFIREA!