Mai mult de 7 zboruri… în suc propriu!

Sînt momente în care nu poți să nu te suspectezi că defect ești tu, nu ăla sau aia din ecran care tuflește cîte o zicere năucitoare, evident neprocesată neuronal, probabil din cauza lipsei… Nu poți să nu te întrebi din ce trebuie să fie alcătuită o ființă care gesticulează ca la balamuc, complet dezarticulat, timp în care spune niște chestii neîncadrabile în vreo regulă, fie ea gramaticală sau de logică.

Bunăoară, pe 2 septembrie, la ora 16.08, reporterița RTV, aflată la Otopeni, ne anunța, precum la ușa salonului de oameni cu deficiențe severe, că „… s-au anulat MAI MULT DE 7 ZBORURI”!!! De aici, decurg (numai la omul normal) niște întrebări pe care nu poți să nu ți le pui. Una ar fi: ce aproximăm? Dacă sînt mii ori „milioarde” de elemente, poți zice „peste 8.000” ori „mai mult de 5 miliarde”, dar cînd sînt 7…!?! A doua întrebare care vine automat este dacă nu cumva don’șoara reporteriță știe să numere „decît” pînă la 7, și atunci e logic ca tot ce depășește fatidicul număr să nu mai poată fi socotit, mai ales în lipsa neuronului ăluia… Iar „peste 7” poate fi pur și simplu 8 sau 15.267, din moment ce pentru tine orice numărătoare ia sfîrșit la 7.

Am fost, pe 5 septembrie, martor întîmplător al lansării celei mai atroce golănii de televiziune, intitulată „Sunt celebru, scoate-mă de aici”. Este grotescul dus la apogeu, la sublim, putem zice: o emisiune în care concurenții/victimele, în general unii care sînt catalogați ca „vedete” (nu detaliez, că pot fi dat în judecată!), sînt supuși unor umilințe care sfidează Codul Penal. Uimitor e că n-am văzut vreo reacție a CNA, drept pentru care presupun că s-a desființat, Doamne ajută! Ei bine, prima probă însemna ca „vedetele” să halească niște… vomitive! La propriu, fiindcă destui dintre ei chiar au borît, filmați în prim plan! Mi-era jenă de jena lui Cabral, prezentator nevinovat al nenorocirii. Primul văzut de mine, Cornel Palade, avea de mîncat „Stomac de vită natur”!!! Adică scos din vacă și pus în farfurie, necurățat de nimic. O femeie a găsit în farfurie „Creier de vacă (crud!) cu mix de gîndaci și viermi (vii)”! … Și le-au mîncat, și unul, și ailaltă! Dar cel mai tare a fost felul numit „Rinichi de capră în suc propriu”! Ei bine, neuronul meu îmi spune că „sucul propriu” al rinichiului se numește PIȘAT (pentru ființe sensibile existînd și academicul „urină”). Și acest „fel de mîncare”/(băutură!?) a fost mîncat/ băut!!!

Tot din filmul cu neuron lipsă e răspunsul unui marțian la „Ce spun românii” din 5 septembrie: „Numește ceva de formă dreptunghiulară”, zice Cabral, la care marțianul gîngurește: „TRIUNGHI!”.