Vă mulțumim, domnilor Bogdan și Loghin

Stimați rădăuțeni, primarul Bogdan Loghin vă invită la nuntă. Scuze, nu vă invită la nici o nuntă, dar ne-a furat începutul textului publicat pe pagina sa de Facebook: ”Stimați rădăuțeni, avem plăcerea de a vă anunța…”. Domnul Loghin vă anunță că s-a făcut ceva la unul dintre laboratoarele spitalului: ”Dragi rădăuțeni, avem plăcerea de a vă anunța că Laboratorul de bacteriologie a tuberculozei din Rădăuți, situat pe strada Spitalului, a fost complet renovat, prin grija Primăriei și Consiliului Local Rădăuți”.

Cînd primarul spune că ”avem plăcerea”, dumnealui se referă și la Bogdan, și la Loghin. Adică, să nu credeți că acesta face dezacorduri gen: ”Io, primarul Rădăuților, avem plăcerea…”. În continuare textul sună ca zgomotul făcut de dalta care sapă piatra care la sfîrșit va reprezenta statuia lui Bogdan Loghin: ”Acest obiectiv medical a reprezentat o urgență și o necesitate a actului medical din municipiul nostru, atît pentru domnul primar Bogdan Loghin, cît și pentru conducerea Spitalului Municipal Rădăuți”. Ce se mai domnește Bogdan Loghin și ce-i mai place să se laude singur. Probabil că nu ar fi făcut-o dacă lăudătorii nu i-ar fi plecați la muncă în străinătate, poate chiar în Rusia, acolo unde îl laudă pe bani mai mulți pe dictator.

La finalul mesajului, Bogdan și Loghin scriu: ”Vă mulțumim și vă dorim sănătate”. Vă mulțumim, domnilor, din partea rădăuțenilor, și pentru că ați renovat laboratorul, și pentru că le-ați urat să rămînă sănătoși. Și la pungă groși, nu?

Bunul labOrator