Utilități și Mediu Politic

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a anunțat o mare reușită ce vine în sprijinul a peste jumătate dintre localitățile județului nostru: „În urma eforturilor parlamentarilor PSD de Suceava, ministrul Finanţelor, domnul Adrian Câciu, a inclus în bugetul pe anul viitor şi banii necesari achitării tuturor ratelor proiectului judeţean <Utilităţi şi mediu la standarde europene>, proiect în care au fost implicate 61 de localități din judeţul Suceava”.

Nu a trecut mult timp și a venit și președintele PNL Suceava, șeful administrației județene Gheorghe Flutur, cu un anunț vestind aceeași mare realizare. Domnul Flutur a ținut să mulțumească Guvernului României, premierului PNL, Nicolae Ciucă, și ministrului PSD al Finanțelor, Adrian Câciu, pentru că au ținut seama de solicitările făcute de instituția pe care o conduce și s-au alocat fonduri pentru cele 61 de localități din județul nostru care au luat credite în cadrul programului „Utilități și Mediu”. Gheorghe Flutur a subliniat că, astfel, primăriile vor putea plăti ratele și nu se va ajunge la blocarea conturilor acestora.

O primă remarcă ar fi aceea că domnul Flutur i-a mulțumit public unui ministru al PSD, ceea ce nu s-a prea întîmplat pînă acum sau chiar nu s-a întîmplat niciodată. A doua remarcă ar fi aceea că domnul Stan nu i-a mulțumit premierului PNL, de parcă ministrul de Finanțe ar fi de capul lui. În al treilea rînd se observă că, la Suceava, PSD și PNL nu formează o coaliție, ci sînt două partide care se află într-o permanentă luptă pentru propria imagine. Rezolvarea problemei cu creditul a fost doar un pretext pentru social-democrați și liberali de a se împăuna în cadrul programului electoral ”Utilități și Mediu Politic”.

Intervenția pe cont deschis