Trăiască ”Anul Diasporei”!

Eu sînt profet în țara mea. Meritul Bucovinei! Premiul sufletului meu! Pe care îl dedic tuturor celor care învață limba română, copiilor mei care s-au făcut adulți fără mine, în absența mea, tuturor foștilor mei elevi și studenți, universității mele din Suceava și din Granada, lui Liviu pentru bucuria enormă de atunci, i-l dedic lui George Cotos care a murit înainte să ajungă să revadă Straja, autorului anonim care a creat minunăția de <Cîntă cucu-n Bucovina> și le dedic acest premiu tuturor medicilor, infirmierelor, asistentelor, managementului Spitalului Județean din Suceava, care este exact un spital din Occident. Pentru că ieri ne-am simțit iubiți, îngrijiți, alintați la serviciul de urgențe și am plecat acasă fericiți! Nu am crezut pînă cînd nu am văzut. Și îmi cer scuze că nu v-am crezut, dragi prieteni, cînd îmi povesteați! Omul sfințește locul!”. 28 iulie 2018, Oana Ursache.

Doamna Ursache a scris acest mesaj în ziua în care președintele PNL al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, inițiatorul programului ”Luna diasporei”, i-a oferit domniei sale o distincție dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu Țara pentru tot ce face în străinătate pentru limba și cultura română.

Fiind posesorul unui nas fin de politician uns cu toate alifiile, domnul Flutur a simțit că doamna Ursache are potențial de creștere. De creștere în funcție. Recent, Oana Ursache de la Granada, fost lector universitar la Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava și la Universitatea Alicante, a fost numită în funcția de șefă a Departamentului Românilor de Pretutindeni. Acum, Gheorghe Flutur poate spune că, în ciuda rezultatului modest obținut de PNL Suceava la alegerile parlamentare, are pe lîngă ministrul Culturii și un secretar de stat la Mediu și șefia Românilor de Pretutindeni, inclusiv a celor din județul Suceava împrăștiați prin toată lumea de bine ce e la noi. Trăiască și înflorească ”Anul Diasporei”!

Granada ofensivă