Posibila destinație politică

Organizația Județeană Suceava a USR a rămas fără președinte, dar și fără un membru de seamă. În seara zilei de 18 august 2022, senatorul George Mîndruță și-a anunțat demisia din partid, spunînd că este dezamăgit: ”Sentimentul care mă încearcă este o mare dezamăgire. Nu-mi pare rău că plec din USR, îmi pare rău pentru unii oameni buni care rămîn acolo”. Demisionarul a adăugat că ”disputele interne au fost alimentate de diverși lideri și grupuri dornice de putere, care au pus mai presus interesele personale și de grup decît angajamentele luate în fața românilor”.

Înainte de a intra în politică, domnul Mîndruță a fost timp de 21 de ani militar de carieră. Acesta a lucrat pentru SPP, avînd grijă de siguranța diferiților demnitari români, dar a participat și la misiuni sub egida Organizației Națiunilor Unite în teatre de operațiuni din Bosnia-Herțegovina, Afganistan, Sudanul de Sud și Libia.

Întrebat de Jupânu` ce planuri politice de viitor are, domnul Mîndruță a spus că deocamdată nu are nici unul și că și-a propus o perioadă de respiro pentru a cîntări bine înainte de a lua decizia de a o apuca pe un drum sau pe altul.

Întrebat dacă a primit, deja, propuneri pentru a se înscrie într-o altă formațiune politică, senatorul a afirmat că nu a fost vorba despre propuneri propriu-zise, ci doar despre niște aluzii. Aluzii care au venit din mai multe direcții.

Dat fiind faptul că, așa cum spuneam, George Mîndruță are în spate o carieră de 21 de ani de militar profesionist, locul acestuia nu ar putea fi decît în partidul în fruntea căruia a fost pus generalul în rezervă Nicolae Ciucă. Numai că ar trebui să fie de acord și comandantul suprem al Diviziei PNL de la Suceava, Gheorghe Flutur.

Intervenția pe acord deschis