Ori îl dați afară, ori schimbați discursul

Poate ați auzit de Neculai Miron, traseistul politic de la Bosanci care s-a transferat de la ALDE la PNL pentru a rămîne primar. Sau poate ați auzit de Neculai Miron care striga că la PNL Suceava este o dictatură instituită de Gheorghe Flutur, care nu vroia să-l ia la congresul de la București pentru că el îl dorea șef pe Ludovic Orban, și nu pe Florin Cîțu. Pînă la urmă, domnul Miron a fost la congres, unde a aterizat direct din excursia în care fusese în Dubai.

Ei bine, Neculai Miron a fost bucuros cînd un grup de părinți și-a scos copiii în stradă și i-a dus 10 kilometri pe jos pînă la Inspectoratul Școlar Suceava, pentru a protesta împotriva cursurilor online. Domnul Miron s-a lipit de grupul de protestatari, iar cînd a ajuns la inspectorat și a fost primit de conducerea acestuia a început să explice pe un ton apăsat că nu avem de-a face decît cu o simplă gripă și că vaccinul nu e bun: „Guvernanții trebuie să militeze pentru testarea persoanelor care sînt infectate. Vedem că anumite companii farmaceutice se îmbogățesc pe spinarea populației și cred că este nedrept. Un test costă 300 de lei, 200 de lei, sume care sînt peste puterea financiară a populației. De asemenea, Guvernul trebuie să asigure medicamentele necesare pentru tratarea bolnavilor de Covid-19. (…) Mîine, poimîine veniți cu certificatul verde și ne impuneți să nu intrăm în instituție. Eu ca primar nu sînt vaccinat și nici nu mă vaccinez atîta vreme cît medicii specialiști din localitate și din Suceava mi-au spus că ei și familiile lor nu se vaccinează, cum puteți să ne impuneți nouă sau cadrelor didactice să ne vaccinăm cu ceva neexperimentat? La ora actuala consilierul meu personal este vaccinat de trei săptămîni, este bolnav și are urmări în urma vaccinului”.

În timp ce PNL-ul, prin reprezentanții săi la vîrful statului și ai județului, ne cere să ne vaccinăm, primarul PNL de la Bosanci vorbește despre un virus care nu este foarte periculos, despre ineficacitatea vaccinului și despre îmbogățirea industriei pharma. Dar, cel mai grav este că domnul Miron a deturnat un protest și a încălcat legea folosindu-se de niște copii. Așadar, domnule PNL și domnule Gheorghe Flutur, sînt suficiente motive ca să-l dați afară din partid pe Neculai Miron. Iar dacă nu-l dați, atunci schimbați-vă discursul și atitudinea.

Neculai Miron Cozma