Noi, cu mîna de lucru ieftină

De la Vatra Dornei au plecat două mesaje, care sperăm că au ajuns cu bine la București, respectiv Bruxelles. Mesajele președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, transmise de la Forumul Economic Regional Moldova, sînt următoarele: ”Am cerut mai multe lucruri forurilor europene. Majorarea sumelor pentru programele transfrontaliere. Sînt prea mici sumele cu Ucraina. Nu se poate așa ceva. Noi avem nevoie de majorări de sume explicate Comisiei Europene, care sigur va înțelege. Apoi, dacă nu vom gîndi mai prietenos cu mediul de afaceri și vom continua birocratizarea României vom plăti scump. Sînt atenționări de la Bruxelles pentru depășirea deficitului pe cheltuieli publice. Dacă nu produci și nu devenim mai prietenoși cu mediul de afaceri, avem o problemă. Aceste lucruri trebuie discutate apăsat, și de la Vatra Dornei trebuie să plece mesaje către Guvernul de la București și către Comisia Europeană”. Mesajele nu au așteptat finalul forumului, și-au făcut bagajele și au plecat unde le-a trimis domnul președinte.

Și tot domnul Flutur a spus ”Nu ne putem face că nu vedem aceste probleme de la graniță și pe vreme rea trebuie să ne pregătim de vreme bună, adică România și zona noastră să fie participante activ în reconstrucția Ucrainei, dar și a Republicii Moldova. Noi avem un rol, iar județele de graniță trebuie să fie mult mai active”.

Ele sînt active, domnule președinte, dar încă așteaptă să li se spună ce vor avea de făcut. Nu de la Guvern, ci de la firmele americane, germane, englezești și franceze, care se vor ocupa de reconstrucția Ucrainei și care vor avea nevoie mînă de lucru ieftină din România.

SubantePriza de 220V