”Vreau să spun că în momentul de față se joacă finala la baschet feminin, baschetul profesionist feminin, dar ce vreau să punctez aici, să scot în evidență, este că în statul Indiana echipa locală Indiana Fever o are în componența ei anul ăsta pe cea mai valoroasă atletă a baschetului american ca începătoare, este primul ei sezon, a plecat de la facultate, nu a mai terminat facultatea, cei patru ani. Am impresia că după trei ani a plecat, după ce a doborît toate recordurile posibile și imposibile din baschetul studențesc american – pe ea o cheamă Caitlin Clark.
Părerea mea personală este că e un fel de Maradona, Pele, Messi și Ronaldo la un loc, varianta feminină, dar în baschet. Fata asta spulberă orice record care îi pică la îndemînă. Are vreo 22 de recorduri în buzunarul ei, ca să zic așa, doborîte de ea și a luat titlul de cea mai bună baschetbalistă din America ca începătoare. Cu toate astea, ea nu a făcut parte din echipa olimpică a Statelor Unite, care a luat medalia de aur la Paris.
Și un fapt foarte interesant este că înainte de Olimpiadă a jucat echipa olimpică de baschet feminin, americancele au jucat cu o selecționată a celor mai bune jucătoare care nu erau în lot, din care a făcut parte și Caitlin Clark și vreau să spun că au cîștigat. Au bătut naționala olimpică americană.
(De ce nu a fost în lotul olimpic?) Pentru că deja echipa era formată și nimeni nu înțelege cu adevărat motivul de ce nu a fost luată, dar ea nu a apărut în presă cînd au dat declarațiile fiind supărată. A zis, domnule, asta este situația. Echipa era deja formată, am să-mi cîștig locul echipă. E atît de bună, încît lejer putea să înlocuiască orice persoană din echipa deja alcătuită. Da, mă rog, asta este politica lor, dar o să mai auzim de ea, o să aibă mult de spus în sportul ăsta, în baschetul feminin american”. Suceveanul Florin Senciuc, stabilit de peste 20 de ani în Statele Unite ale Americii. (Foto: CNN)