Gheorghe Flutur, AUR-ul, uraniul și Coca-Cola

Nefiind an electoral, Guvernul și reprezentanții săi în teritoriu nu se dau de ceasul morții ca să rezolve problemele financiare ale minerilor de la Crucea. Nu se dădeau, pentru că după apariția AUR-ului în zonă, reprezentanții au început să se miște mai cu talent. Liderul AUR, George Simion, a coborît în mina de uraniu de la Botușana, iar a doua zi prefectul USR-PLUS, Iulian Cimpoeșu, a catadicsit să se deplaseze și el pînă la fața locului.

Însă, sătui de promisiunile neonorate, minerii au refuzat să stingă conflictul muncă după ce prefectul le-a transmis că Guvernul va face și va drege. În aceeași zi, la București, parlamentarii AUR au mers la poarta Ministerului Energiei, condus de liberalul Virgil Popescu, pentru a cere rezolvarea situației minerilor. Pentru început, din minister au ieșit jandarmii, care au început să-i filmeze pe parlamentari. Numai după apariția televiziunilor ministrul a poftit la discuții o delegație parlamentară, promițînd că plățile restante vor fi efectuate și că mina nu va fi închisă în următorii cinci ani. Însă, nici bine nu au plecat deputații că ministrul a și declarat că la Mina Crucea se fură, fără să spună cine fură, și că acolo va fi de lucru încă 100-200 de ani, pentru că atîta ar dura lucrările de ecologizare. Deci, mina se va închide în viitorul apropiat.

Pentru a abate atenția de la faptul că problema încă nu este rezolvată și pentru că a ajuns AUR-ul să se preocupe de necazurile minerilor suceveni, președintele PNL al CJ, Gheorghe Flutur, care a stat departe de cazul Crucea, a anunțat că Blue Air va opera cîte trei curse pe săptămînă pe ruta Suceava – București. Trei zile mai tîrziu, același domn Flutur a declarat că a vorbit la București cu Florin Cîțu, Virgil Popescu și Raluca Turcan, și că Mina Crucea va primi peste 4 milioane de lei.

Cei de la AUR au vopsit Luna cu roșu, iar cînd au fost gata, Gheorghe Flutur a trimis pe cineva să tragă o dungă albă și să scrie Coca-Cola.

Raluca TurCan-Can