Domnilor Jupîni

Chiar mă întrebam cînd îmi mai vine și mie rîndul să ocup spațiul acestei rubrici, că m-am săturat să tot citesc aici numai replici de-ale lui George (pentru prieteni, deci și pentru mine, că pentru voi este maximum „Dl. Gheorghe Flutur” sau, și mai bine, „Dl. preș. al CJ Suceava”, că n-ați ajuns voi, niște… nu zic!, să vă trageți de brăcinari cu noi, somitățile), că parcă e ori acționar la ziarul vostru, ori Muza supremă, un fel de Veronica Micle pentru emineștii care, hă, hă!, zac în voi!

În sfîrșit, mă bucur că v-ați învrednicit să mai scrieți și despre mine, ba chiar să-mi ridicați mingea pe semicerc, nu la fileu, că de volei chiar nu știu dacă mai e cazul să mă ocup, cînd cu handbalul e clar că vom avea atîta treabă. Așadar, dumneavoastră vi se pare că-i glumă, ce? Să ajungă echipa noastră cea minunată din nou într-o finală de cupă europeană, ori ca finala aceasta să se joace în noua noastră Sală Polivalentă? S-o luăm pe rînd. Mai întîi echipa. E în prima ligă, da? Cîștigă titlul peste doi ani, intră în grupele Champions’ League, apoi în Final Four. Ei, aici e o problemă: ori facem un hotel ultra, de vreo 7 stele, că doar n-o să le cazezi pe Barcelona și pe Kiel pe la cămine, ori mai bine nu Champions’ League, lăsăm pe alții să ia titlul, că parcă văd că nu putem face și hotelul, ci doar Polivalenta, că-i chestia cu licitațiile…, nu de altceva!

Deci: luăm locul II sau III sau cît o fi și jucăm într-o finală d-aia tur – retur, cum am mai jucat. Important e să inaugurăm cum se cuvine Polivalenta, să facem și un show d-ăla memorabil, ca la aducerea Forestei în Suceava, cînd Popovici al vostru a prezentat spectacolul ăla cu zeci de cîntăreți. Dacă o mai fi în stare, la anii lui de atunci, îl chemăm tot pe el să prezinte, că eu am întocmit deja lista cu interpreți: în deschidere Alina Băbeanu (ce, n-ați ascultat-o live?, e ca virgulă Carole King la voce), apoi una sau mai multe din doamnele „cu mierla-n gît”, cum zicea colegul dv. plecat de o vreme, numai să aibă viață mierlele din gîturi pînă atunci, și cap de afiș, desigur, rapsodul suprem, însuși dl. Recolciuc!

Primar Ion Lungu, la inaugurare aștept cîntu’