DNA Suceava și cazurile ”uluitoare” de corupție

DNA Suceava a rupt gura tîrgului cînd a anunțat că a trimis în judecată doi polițiști și un om de afaceri. Este vorba despre comisarul-șef Răzvan Andreica, ieșit între timp la pensie, Victor-Ionuț Lupu, care la vremea comiterii presupuselor fapte era agent șef-adjunct la Biroul Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Suceava, și cîmpulungeanul Petru Lucian Nisioi.

Ce a făcut această ”bandă”? Țineți-vă bine, pentru că o să vă cutremurați: ”În perioada 2020-2021, inculpații Andreica Răzvan Adrian și Lupu Victor-Ionuț ar fi depus la Serviciul Financiar din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Suceava mai multe documente (facturi, bonuri) false, în baza cărora ar fi solicitat și, ulterior, le-ar fi fost decontată contravaloarea unor servicii de cazare fictive, în valoare de 1.450 de lei fiecare”.

La salariile pe care le au, dacă văd 1.450 de lei pe jos, procurorii DNA nu se apleacă să-i ridice. Statul român, despre care unii spun că ar fi stat de drept, achită sume colosale pentru susținerea activității DNA, iar angajații acestei instituții irosesc timp și bani pentru a pune mîna pe trei cetățeni care au făcut o găinărie. DNA-ul a fost înființat ca să prindă mahări corupți, care trag tunuri grele, și nu niște cetățeni, chiar dacă unii dintre ei sînt mari polițiști, pentru decontarea fictivă a cazării la un hotel.

Avem încă un caz uluitor de corupție pentru DNA Suceava: vedeți că o polițistă a fost zărită în Parcul Universității primind un buchet de flori, deci avem de-a face cu primirea de foloase necuvenite. Șo pe ea! Bănuim că tînărul care i-a dat șpaga i-a oferit și un inel din aur, pentru că din informațiile pe care le avem acesta a cerut-o în căsătorie.

TrandaFirul de orhidee