Cum te ajută un test de carieră să-ți urmezi visul din copilărie

Foarte des, alegerea unei profesii se dovedește a fi aleatorie și neconsiderată, deoarece nu toată lumea poate răspunde cu încredere la întrebarea cine vrea să devină și la ce este gata să-și dedice viața.

Atunci cînd greșeala devine evidentă, persoana se confruntă din nou cu problema alegerii – să continue chinul, să intre în rîndurile șomerilor sau să facă din nou o educație, dar într-o altă sferă? Pentru a nu greși chiar la începutul călătoriei, este recomandabil să răspunzi la întrebările unui test de carieră și să încerci să afli care profesie ți se potrivește cel mai bine.

Un test de aptitudini profesionale ajută la identificarea acelor înclinații profesionale care îi sînt inerente prin natura unei persoane.

În psihologie, există o clasificare a personalităților oamenilor în funcție de tipul profesional. Pentru a afla ce profesie ți se potrivește, susține testul și află ce profesie ți se potrivește. Răspunzînd la întrebări cît mai sincer posibil, poți determina posibila zonă de lucru care te va atrage și care îți va aduce plăcere de la ocupația zilnică.

Psihologii le-au împărțit în mai multe tipuri:

  1. Munca cu echipamente (inginerie, management aparate, montatori, lăcătuși);
  2. Munca cu persoane (medicina, jurisprudenta, pedagogia);
  3. Lucrul cu imagini artistice (regie, fotografie, arhitecți, actori, grafica);
  4. Munca cu un sistem de semne (programare, economie, matematica);
  5. Lucrul în natura (medicina veterinară, ecologie, biologie), etc.

Ce îți oferă rezultatul acestor teste?

Acestea te vor ajuta să te înțelegi mai bine, să alegi subiecte care îți plac, studiu care va fi cel mai util pentru obținerea jobului dorit. Ea va aduce mulțumire, va exista o oportunitate de a dezvolta talentul, îndreptînd eforturile în direcția corectă.

Un test de inteligență îți va arăta cît de repede îți merge mintea. Acest indicator este la fel de important în alegerea profesiei.

Studiind preferințele sale, un adolescent va naviga cu ușurință într-o alegere dificilă. Răspunzînd la întrebările testului online pentru o profesie potrivită, trebuie să indici primul lucru care ți-a venit în minte, pentru puritatea experimentului. După finalizare, vei primi un răspuns detaliat, un rezumat și sfaturi cu privire la alegerea profesiei viitoare.

În orice caz, nu ar trebui să încerci să alegi o profesie bazată pe așteptările părinților tăi sau pe imitarea unui idol – acest lucru nu va duce la nimic bun. Cel mai important lucru este să te asculți pe tine însuți. Nu-ți fie teamă să-ți asumi responsabilitatea pentru viața ta!