„Europeni” sau doar infractori?

Pînă la a trage linia finală a participării echipelor noastre în competițiile europene în sezonul care nu a început încă și în care, mai zic și a mia oară, dacă avem noroc porcesc am putea intra cu una din cele patru echipe aliniate în preliminariile celei mai amărîte dintre cupele europene, Conference League, ultima ca valoare din cele trei existente, vreau să vă spun că această rubrică o scriu după calificarea Farului și înainte de meciurile lui Sepsi și FCSB (fiindcă actorii de stand-up comedy de la CFR Cluj s-au cărat încă din turul anterior).

Vă propun să facem o rapidă trecere în revistă a felului în care echipele noastre au abordat aceste preliminarii, după ce toți oficialii lor, dar și ai LPF și FRF, ne-au intoxicat încă o dată cu vechile ghidușii: că vor aduna puncte pentru coeficientul de țară, că mai toate vor merge în grupe, că tragerea la sorți ne favorizează etc. După care, ce văzurăm? Că virgulă campioana, Farul, e gonită ca hoții de niște neomologați, campioni într-o țară în care ei intră cu… pașaport pentru meciurile din campionat! Asta, după ce dl. Hagi pregătise campania cumpărînd un jucător cu 100.000 și aducînd alți patru… gratis! După care a mai vîndut un copil în țară și Alibec s-a dus în Qatar. FCSB abordează returul cu danezii… vînzîndu-l la Bari pe singurul străin mai breaz din lot. Sepsi nici nu încheiase bine campionatul, că i-a și dat vînt antrenorului cu care ajunsese pe loc european! Hai să punctăm și plecarea lui Petrescu de la Cluj, după ce jurase echipei iubire veșnică, iar patronilor le promisese un parcurs european de mare anvergură!

Spuneți-mi, vă rog: nu aveți, din cînd în cînd măcar, senzația că membrii acestui grup infracțional organizat numit fotbal românesc ne iau pe toți, absolut toți, la mișto?