Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava își promovează încă de acum, pe rețelele de socializare, oferta educațională pentru anul universitar 2025/2026. Încă nu se știe cîte locuri vor fi alocate de către Ministerul Educației, dar se știe care vor fi specializările, inclusiv cele noi. Întrebat în legătură cu acest lucru în cadrul unei intervenții telefonice la Radio Top, decanul Mircea Oroian a declarat: ”La licență avem patru programe de studii, din care unul este nou, <Ingineria și managementul în alimentația publică și agroturism>, iar la masterat, la fel, avem patru masterate pe care le propunem în acest an, Și unul este nou, <Managementul suplimentelor alimentare și al produselor pentru sănătate>. Este un program de studii unic la nivelul țării noastre”. Mircea Oroian și colegii de la Facultatea de Inginerie Alimentară sînt de modă veche, modă în care omul gospodar își făcea vara sanie, iar iarna construia un car. Car cu care să aducă recolta de pe cîmp și sanie pentru a transporta cartofii la tîrg.