O știre de la Suceava a făcut turul televiziunilor naționale și al site-urilor de știri. Însă, nu a fost vorba, ca de obicei, despre vreun accident cumplit de circulație, vreun incendiu devastator, vreo percheziție la traficanții de țigări sau despre un furt cu un prejudiciu uriaș. A fost vorba despre rezultatele unui studiu realizat de Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava din care a reieșit că mierea de mană și mierea polifloră montană din județul nostru sînt similare sau chiar mai bune decît cunoscuta miere de manuka din Noua Zeelandă. De ce așa un interes pentru acest subiect? Decanul FIA, Mircea Oroian: ”Fiind un subiect pozitiv, și ne lipsește în perioada asta și partea pozitivă, cred că ăsta a fost motivul pentru care a fost preluat și multiplicat în spațiul public. Dar sper ca această știre să nu rămînă doar la nivelul de știre”. În prezent, FIA și Direcția Agricolă Suceava fac demersuri ”pentru a înregistra la nivel european mierea de mană de Bucovina ca un produs cu origine geografică protejată”, ceea ce înseamnă că ”produsul ar avea o garanție suplimentară de calitate”.