PNL Suceava – PSD Suceava (2-2). Gata, dați mingea încoace și fiecare la casa lui!

Ultima etapă a campionatului județean de rupt gura tîrgului, la care participă PNL și PSD, a început în momentul în care președintele PNL al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a vorbit la Radio Top despre miliardul de euro care se va revărsa asupra Sucevei: ”Prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, autoritățile locale din județul Suceava vor beneficia de finanțări în valoare de 600 de milioane de euro pentru proiecte de apă, canalizare, gaz și drumuri. Este o veste cu sume garantate, care sunt trecute în actele normative. Am făcut naveta la București, am acceptat să revin în politica mare, am cîștigat o funcție, mă duc săptămînal la București pentru proiecte de tipul celor enumerate, fiindcă sînt extrem de importante. Suceava primește bani frumoși pentru apă, canal, gaz și drumuri. Banii de care am vorbit figurează în acte normative apărute în Monitorul Oficial”. Lîngă cele 600 de milioane, domnul Flutur a pus 243,4 milioane de euro pentru alt proiect de apă și canal, 19 milioane pentru refacerea Palatului Administrativ, 3 milioane de euro pentru construirea unui cămin studențesc, alte milioane pentru fosta tabără de la Bucșoaia, și tot așa pînă cînd s-a făcut miliardul.

După ce PNL a ”înscris”, PSD a ieșit la atac, iar căpitanul de echipă, senatorul Ioan Stan a dat ordin Biroului de Presă să scrie un comunicat: ”Ne-am săturat de vorbe goale. De autostrăzi desenate care trec prin munți, de spitale închipuite, de tabere internaționale imaginate, de parcuri industriale inexistente, de drumuri județene care nu se mai repară, de aeroporturi inventate. E atît de ușor ca alții să lucreze și tu să te lauzi cu realizările lor ca și cum ar fi ale tale! Ne-am săturat să trebuiască să reparăm greșelile făcute de alții, cum ar fi închiderea fabricilor de lapte din zona Dornelor, care nu, nu s-au închis în timpul guvernării noastre. Sîntem într-o coaliție, domnilor. Haideți să muncim împreună și să o facem cît mai bine. Fiecare pe domeniul lui, cu ministrul lui, cu oamenii lui, și de fiecare dată cînd trebuie să colaborăm”.

La scorul de 1-1 a plecat pe atac deputatul PSD, Mirela Adomnicăi: Gheorghe Flutur încearcă să demonstreze că nimic nu se întîmplă în acest județ fără „binecuvîntarea” lui, deşi multe din investițiile anunțate de acesta nu au nici o legătură cu instituția pe care o conduce.

La 2-1, Gheorghe Flutur l-a trimis la înaintare pe deputatul PSD, Bogdan Gheorghiu: Gheorghe Flutur este un lider de anvergură națională, iar din postura de lider politic participă la ședințele coaliției de guvernare în care pledează pentru „binele județului Suceava”. Domnul Gheorghiu a adăugat: „Citind declarația colegei mele, doamna deputat Mirela Adomnicăi, om cu o carieră politico-administrativă destul de consistentă, nu pot decît să apreciez implicarea domniei sale în problemele județului și să o asigur, în nume personal și în numele PNL, că sînt luate în considerare cu toată seriozitatea de către conducerea Consiliului Județean Suceava. Din perspectiva politică a declarației, înțeleg faptul că filiala PSD Suceava caută să prezinte alegătorilor săi realizări proprii, dar nu trebuie minimalizat efortul susținut al domnului președinte Flutur de a valorifica în absolut orice fel potențialul de dezvoltare al județului”.

Ia dați voi mingea încoace și mergeți fiecare la casa lui! Gata, e 2-2, lăsați-o așa. Toate campionatele s-au încheiat și toată lumea este în vacanță, numai voi bateți mingea toată ziua. Măcar de v-ați juca frumos, dar voi mai mult țipați și vă înjurați decît vă jucați. Nu mai poate lumea să se uite liniștită la un film, să facă o dulceață de cireșe, să citească o carte ori pur și simplu să doarmă, pentru că voi faceți scandal. Gata! Dați mingea încoace și să nu vă mai prind pe-aici pînă la toamnă. Iar pînă atunci învățați să vă comportați, pentru că altfel iau o șurubelniță și vă sparg mingea!