La muncă, CJ-ule, nu la întins mîna după ii!

Consiliul Județean Suceava este pe punctul a de confisca Sînzienele, sărbătoarea municipiului Suceava. Viceprimarul PNL al Sucevei, Lucian Harșovschi, a anunțat de curînd că nu se va face mare lucru de Zilele Sucevei din cauza măsurilor impuse de autoritățile centrale ca urmare a pandemiei, care cică încă mai dă din coadă în loc să-și fi dat ultima suflare. Domnul Harșovschi a declarat în cadrul unei emisiuni la Radio Top: „Căsuțele sînt instalate și deschiderea oficială va fi pe 18 iunie, pentru că pe 17 iunie în centru se va finaliza Marșul absolvenților USV. Pe 24 iunie, pe esplanadă, va fi și un concert de muzică populară pus la cale de Consiliul Județean. Va fi un concert pentru cei din zonă, în treacăt, pentru că orice manifestare care depășește 1.000 de oameni excede legii. În plus, nu poți selecta oamenii, să vezi care-i vaccinat și care nu…”. 

După aceea au venit în forță și în cascadă anunțurile făcute de neobositul vicepreședinte PNL al Consiliului Județean, Niculai Barbă. Ce pandemie, ce restricții, manifestări și lansări de proiecte pe bandă rulantă să fie! Într-unul din comunicatele de presă transmise de Niculai Barbă se arată: ”Din discuțiile avute cu reprezentanți ai Asociației de Turism Bucovina și de la Universitate, cu mai multe persoane implicate în domeniu, s-a desprins ideea necesității unor tururi ghidate prin municipiul Suceava. Ne propunem ca prin acest proiect pilot să înființăm mai multe tururi ghidate în municipiul Suceava și care să fie incluse în oferta turistică. E vorba de tururi cu tematică, iar două dintre aceste vor fi lansate vineri, respectiv Suceava-medievală și Suceava-multietnică. Punctul de plecare și de sosire este platoul din centrul orașului. La plecare va fi un moment de prezentare a turului și a obiectivelor de pe traseu, urmînd ca apoi, însoțiți de un ghid, vizitatorii să parcurgă la pas aceste trasee”. Și așa mai departe. Domnul Barbă nu s-a oprit aici, spunînd că, de Sînziene, programele artistice zilnice programate în diverse puncte din oraș se vor transfera pe esplanada Casei de Cultură. În același timp, în centrul Sucevei, meșterii populari vor arăta cît sînt ei de meșteri, iar pe 24 iunie, chiar de Ziua Municipiului reședință de județ, va fi marcată Ziua Internațională a Iei.

Deci, Consiliul Județean Suceava, profitînd de faptul că sînt restricții impuse de pandemie, iar municipalitatea se teme să nu greșească, dar și de faptul că primarul PNL al Sucevei, Ion Lungu, a lipsit o perioadă, Consiliul Județean s-a făcut stăpîn pe sărbătoarea municipiului Suceava. Una dintre explicații ar fi aceea că președintele PNL al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, vrea să-i ia fața colegului său de partid care este primar al Sucevei. De ce? De chichi de un leu ridiche. Dar Consiliul Județean nu are altceva mai bun de făcut? Nu are un județ de administrat? Nu are de construit drumuri, poduri, podețe și cotețe? Nu are de reparat Palatul Administrativ de care nu a fost în stare să aibă grijă și din această cauză acesta a fost lovit de un puternic incendiu? Parangheliile și plimbările sînt ușor de făcut, iar iile sînt ușor de purtat. Mai greu e cu făcutul lucrurilor serioase. La muncă, CJ-ule, nu la întins mîna după ii!