Un posibil semn de normalitate

Președintele Organizației Municipale Suceava a PSD, Dan Ioan Cușnir, susține că pe partea administrativă, Gheorghe Flutur nu a făcut nimic. Domnul Cușnir se referă la mandatul trecut, cel din perioada 2016-2020, atunci cînd dumnealui era consilier județean, iar liderul PNL era atunci, ca și acum, președintele Consiliului Județean Suceava. Însă, același Dan Ioan Cușnir, care în prezent este consilier local, îl vede cu alți ochi pe politicianul Gheorghe Flutur.

În cadrul unei emisiuni la Radio Top, domnul Cușnir a declarat: „Gheorghe Flutur este un bun comunicator, un bun politician. Gheorghe Flutur este unul dintre cei mai vizibili oameni ai PNL în momentul de față și nu putem pune semn de egalitate între el și Florin Cîțu. Dacă ar fi ca mîine să stabilim cu ochii închiși în două secunde care dintre Flutur și Cîțu e mai bun comunicator, care dintre ei e mai bun să fie premier al României, nu am sta pe gînduri”.

Mai rar așa ceva. Mai rar ca un concurent politic să aibă cuvinte de apreciere față de un membru al taberei adverse. Declarațiile domnului Cușnir nu au nici o legătură cu mariajul dintre PNL-PSD, în condițiile în care acesta a rămas la fel de pornit împotriva liberalilor Ion Lungu și Lucian Harșovschi: „Discursul nostru va fi același: domeniul public a fost distrus în Suceava pentru că administrația Lungu-Harșovschi a avut incapacitatea, impotența administrativă să construiască parcări supraterane. (…) Nu vom ieși niciodată să spunem că zona de agrement din zona inundabilă a rîului Suceava parcă a devenit mai frumoasă în ultimul timp, doar fiindcă s-a creat o alianță PNL-PSD la nivel central”.

În aceste condiții, aprecierile domnului Cușnir la adresa domnului Flutur pot reprezenta un semn de normalitate într-o lume, lumea politică, în care toți se atacă, justificat sau nu. Uneori doar de ochii lumii. A lumii care votează. Pe de altă parte, un pic de solidaritate între politicienii suceveni nu strică. Mai ales că are cine să-i înjure – și pe cei de pe stînga, și pe cei de pe dreapta.

ReTina Turner