M(orcov)c Donald`s

Morcovul conține beta-carotenul sau vitamina A. Sfecla conține betaina, care este un colorant natural cu caracter antioxidant. Ambele, și morcovul și sfecla, au un conținut mare de fibră, pe care nu-l regăsim în cazul cartofilor. Din punct de vedere al prețului, cred că atît morcovul, cît și sfecla prăjită vor fi mai scumpe decît cartoful. Mai mult, este o schimbare de gust care s-ar putea să dureze mult timp pînă să o poți implementa. Cartoful absoarbe o cantitate mare de grăsime, iar grăsimea, la nivelul creierului, generează o satisfacție. Acum nu știu dacă și în cazul morcovului și al sfeclei consumatorul va simți același lucru. Eu nu am mîncat sfeclă prăjită, dar am mîncat sfeclă sub formă de chips-uri și gustul nu este rău. Sfecla este mai crocantă decît cartoful. Oricum, va dura ceva timp pînă cînd consumatorul va fi recalibrat. Există la nivel mondial o preocupare în a alege noi alimente a căror valoare nutrițională să fie mai bună sau care să aibă mai puține efecte asupra sănătății. La cartof mai este o problemă: prin prăjire se obține și un compus chimic numit acrilamidă, iar Uniunea Europeană încearcă să țină sub control acest consum prin implementarea diverselor tehnici de preparare. Dacă vă plac cartofii care sînt mai rumeniți să știți că acel conținut de acrilamidă este mai ridicat. Acrilamida este o substanță care se produce în timpul prăjirii”. Decanul Facultății de Inginerie Alimentară Suceava, profesorul universitar doctor Mircea Oroian, după ce Mc Donald`s Franța a anunțat că va introduce în meniu, experimental, sfeclă și morcovi prăjiți în locul cartofilor prăjiți.