Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan vrea să afle de la ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, ce a făcut dumnealui pentru brînza, viezurele și mînzul din Bucovina. Mai exact, domnul Balan vrea să știe pentru cîte produse alimentare din Bucovina, atestate de către Ministerul Agriculturii, s-a solicitat înscrierea la nivel european ca produse cu indicație geografică protejată sau denumire de origine protejată. Deputatul susține că „din fericire, țara noastră are potențialul de a se impune pe piața europeană, dar și pe piețele extra-comunitare, cu produse alimentare tradiționale de cea mai bună calitate. Spre exemplu, numai la nivelul județului Suceava erau recunoscute ca produse tradiționale peste o sută de produse alimentare, dintre care amintim: brînza de Horodniceni, cașcavalul de Izvorul Alb, brînza de burduf de Stănișoara, urda de Poiana Mărului, pastrama afumată de Bosanci etc.”.
La secțiunea ”etc.” noi am trece brînza bună în burduf de cîine, marea brînză, dar mai ales marele ou. Oul ăla urît învelit cu folie cu modele de Paști pe care, în urmă cu mulți ani, l-a comandat șeful de partid al lui Ioan Balan, Gheorghe Flutur, pentru a-l băga în Academia Recordurilor care nu folosesc la nimic și care în prezent zace abandonat în fundul platoului Cetății de Scaun a Sucevei.
Mărul de Poiana Mărului