Mai bine cu aurul în casă decît cu demiterea pe masă

Una dintre cele mai mari mizerii făcute Sucevei îi aparține fostului primar de la Sibiu ajuns într-o funcție pe care nu o merita nici dacă în țară ar mai fi rămas 10 locuitori. Este vorba despre retragerea decorației acordate cu cîteva luni înainte Spitalului Județean, după ce unitatea spitalicească a intrat în carantină ca urmare a numărului mare de cazuri de coronavirus. Bașca faptul că fudulul de la Sibiu nu a catadicsit să viziteze Suceava la începutul pandemiei, preferînd să stea ascuns sub patul confortabil de la Palatul Cotroceni și să dea indicații televizate de gîgă de la București.

Multă lume a uitat comportamentul josnic al înfumuratului, însă nu este și cazul unuia dintre angajații celei mai mari unități medicale din județ: „Nu mi se pare normal ce a făcut Klaus Iohannis. Nu e caracter de om. Adică vii, dai mîna, te bucuri de ceva, plantezi un copac, după care te apuci, scoți drujba, tai copacul și rupi hîrtia. Nu mi se pare în regulă. Președintele României a dat în peste 1.400 de angajați”. Declarația îi aparține lui Dan Acibotărița, care este cadru tehnic la compartimentul de prevenire și stingere a incendiilor, adică este un simplu angajat.

Probabil că același sentiment de nemulțumire îi încearcă și pe alți angajați, inclusiv pe cei cu funcții de conducere, însă aceștia preferă să tacă, pentru că tăcerea e de aur. Iar pe vremurile astea cu scumpiri și cu inflație e bine să ai niște aur în casă ca să-l valorifici în caz de ceva, în loc să umbli pe la ușile cabinetelor medicale private ca să întrebi dacă nu au nevoie de un doctor.

Rezervația de uși