Pregătiți-vă să mergeți acolo unde numai șoimii se avîntă. Pregătiți-vă să mergeți și să vedeți ce n-a văzut Parisul de pe Turnul Eiffel.
Să vă facem prezentarea: ”Se propune construirea unui punct de belvedere de tip skywalk cu un aspect arhitectural modern, care prin sistemul constructiv şi materialele ce vor fi folosite va oferi posibilitatea vizualizării în condiții de maximă siguranță a priveliștilor spre masivul Giumalău, masivul Ceahlău, Pietrele Doamnei și vîrful masivului Rarău. Construcţia propusă cu o suprafaţă de circa 37 de metri pătrați va fi compusă dintr-o pasarelă metalică ce se sprijină pe punctele disponibile ale amplasamentului, pardoseala fiind constituită din grilaj metalic zincat antiderapant care să permită circulația în siguranță, cu balustrada și mîna curentă din metal, iar platforma de observație va fi elipsoidală cu pardoseală de sticlă ce permite observarea completă a peisajului și cu balustradă din sticlă dublată parțial de una realizată din elemente metalice montate pentru a imita împletitura cuibului de șoim. Construcția va fi dotată cu un totem informativ prevăzut cu panouri cu informații despre zonă și despre fauna și flora ce se regăsesc în zonă, cu un telescop și un turnichet pentru acces”.
Îi mulțumim domnului inginer pentru că a întocmit studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiții <Punct de belvedere tip Skywalk în perimetrul Piatra Şoimului – Rarău> și pentru această amănunțită prezentare, care ne-a făcut nerăbdători să mergem acolo unde se avîntă șoimii.
Într-adevăr, pe vremuri se făcea școală, iar un inginer silvic cum este Gheorghe Flutur (să trăiți, domnule președinte al CJ Suceava!) are și solide cunoștințe în domeniul arhitecturii, al rezistenței materialelor și al construcțiilor.
BelVedere de pe Rarău