Dublă inaugurare, dublă prezență

31 august 2022, pe la ora 9 și ceva. Primarul Sucevei, Ion Lungu, anunța pe Facebook redeschiderea Pieței Mici: ”Astăzi s-a dat în funcțiune Piața George Enescu cu parcare subterană. Valoarea lucrărilor se ridică la 13.156 .136,63 lei (aproximativ 2.600.000 de euro). Suprafața totală construită este de 3.819,64 mp, suprafața pe care s-a realizat clădirea este de 2.361 mp, iar amprenta la sol a clădirii este de 1.944,25 mp. În încăperea principală destinată comercianților de legume, fructe, rădăcinoase etc., 60 % din spațiu este repartizat producătorilor autohtoni, iar restul societăților comerciale. Sînt amplasate un număr de 169 de mese. De asemenea, sînt prevăzute spații pentru birouri, centrală termică, grupuri sanitare”. Mesajul a fost mult mai lung, dar ne oprim aici. 31 august 2022, cam pe la aceeași oră.

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi anunța și el, tot pe Facebook, redeschiderea pieței: ”Piața Agroalimentară din George Enescu (Piața Mică) și-a redeschis astăzi porțile pentru suceveni. Lucrările de modernizare a pieței au fost finalizate, împreună cu cele de construire a noii parcări subterane și cele de amenajare a aleilor din apropierea clădirii. Clădirea este alcătuită din 25 de spații, ce au ca destinație comerțul cu produse alimentare și industriale, dar și un spațiu comun pentru panificație. (…) Parcarea subterană deține un total de 59 de locuri de parcare pentru autoturisme și 8 locuri de parcare pentru biciclete/scutere”.

Bine ar fi fost dacă s-ar fi redeschis două piețe simultan. Însă, probabil că, de fapt, sînt două piețe într-un singură. Piața ”George”, pentru comercianți și pentru domnul Lucian, și Piața ”Enescu”, pentru producători și pentru domnul Lungu.

Piața bate filmul