Domnilor ziariști-infractori,

În primul rînd, ca să pricepeți de la început despre ce e vorba, simplul fapt că v-ați permis să ne faceți pe noi, ditamai Organu’, Jupâni de Pardon, constituie o infracțiune. Îi zice, pe-nțelesul vostru, ultraj, și se pedepsește cu cîțiva ani de pușcărie, o să aflați cu cîți, cînd v-o condamna onorata instanță, că virgulă cînd v-am numit infractori știm de ce am făcut-o.

Măi traficanților de valută (că asta tre’ să fiți, din moment ce vi se rupe inima de valutistu’ ăla cică păgubit, da’ de unde știți voi că nu și-a înscenat furtul, ca să ascundă banii de nevastă-sa, sau ca să fenteze Fiscul?), pe ce vă bazați cînd susțineți că în portbagajul ăla erau „lei, euro și lire sterline în valoare de 200.000 de euro”? Ați fost voi de față cînd i-a băgat în portbagaj? Băăăi, dar dacă erau mînă în mînă? Dacă ăia erau de fapt prietenii lu’ Vasile Poenaru ăla, care o fi vrut să dea și o țeapă la asigurări, să-și repare mașina și s-o vopsească, sub pretext că i-a îndoit-o cineva cu ranga? Noi chiar ne și gîndim că d-aia nu s-au lăudat pe Facebook cu ce-au făcut, ca să nu se-ncurce după aia în minciuni: că virgulă cîți bani erau, că virgulă ce au căutat în portbagaj etc. Hai, c-am glumit, ca să vedem ce mai ziceți și acu’.

Noi de fapt chiar acționăm, anchetăm, căutăm probe, martori, punem cap la cap informațiile, și să știți că virgulă cum se spune la noi, am alcătuit deja un cerc de suspecți. El e alcătuit cam din 16-18 milioane de cetățeni, minus minorii și bătrînii, dar tot rămîn cam 11 milioane, după ce i-am eliminat și pe cei aflați în străinătate. Suspecții principali sînt ăia care au plecat cu bani mulți la ei după data presupusului jaf, precum Elena Udrea ori doctorul Oprescu. În concluzie, după ce terminăm de interogat cei 11 milioane de suspecți o să vă prezentăm rezultatele preliminare ale anchetei. Care ar mai putea întîrzia totuși nițel, dacă mai apare vreun COVID, dacă mai începe vreun război, că doar sînt lucruri mai importante pe lume decît niște bani nemunciți furați.

Poliția Suceava făcîndu-și, ca mîine, treaba